UITLEG BENE LEAGUE PLAY OFFS

UITLEG BENE LEAGUE PLAY OFFS

Wij krijgen veel vragen over de speeldata en/of opzet van de play offs.

Halve Finale:
Onze tegenstander in de halve finale van de Bene League is of Herentals of Nijmegen. Deze beide teams wonnen in de kwart finale hun uitwedstrijd. Dinsdag 6 maart spelen Herentals en Nijmegen een alles beslissende wedstrijd. De winnaar plaatst zich voor de halve finale tegen Den Haag.
In principe speelt Hijs Hokij op vrijdag 9-3 thuis. De uitwedstrijd in Herentals of Nijmegen zou op zaterdag 10-3 of zondag 11-3 zijn.
LET OP: DIT IS ONDER VOORBEHOUD VAN BESCHIKBAAR IJS BIJ NIJMEGEN OF HERENTALS. Uiterlijk woensdag weten wij de definitieve datum.
In de halve finale gaat het ook om 2 gewonnen wedstrijden. Mochten beide teams 1 wedstrijd winnen dan volgt een alles beslissende wedstrijd op dinsdag 13-3 in Den Haag.

Finale:
Indien Hijs Hokij de halve finale winnend weet af te sluiten dan plaatst men zich voor de finale. De finale is een best of 5 serie. Dit houdt in dat er 3 wedstrijden gewonnen moeten worden om de Bene League titel te winnen.
Indien Hijs Hokij zich plaatst speelt men op vrijdag 16-3 de eerste wedstrijd. Op zaterdag 17 of zondag 18 volgt een uitwedstrijd. De 3e wedstrijd in deze serie is afhankelijk van de tegenstander maar vindt dan weer plaats in Den Haag. Een eventuele benodigde 4e wedstrijd is een uitwedstrijd en mocht er een 5e wedstrijd noodzakelijk zijn dan wordt die weer in Den Haag gespeeld.

Afloop van de wedstrijd

Na afloop van een wedstrijd worden er alleen na de beslissende wedstrijd handen geschud. Bij de wedstrijden die nog geen beslissing hebben gebracht voor plaatsing voor de volgende ronde worden geen handen geschud.

Confetti etc

Het is ten strengste verboden om confetti of wat voor artikelen op het ijs te gooien/schieten. Dit geldt voor zowel thuis- als uitwedstrijden. Het kan gevaarlijke situaties opleveren, schade aan het ijs toebrengen en/of schade aan de zamboni veroorzaken.
Ook confetti etc op de tribune van de Uithof zien wij liever niet. Tenzij men het zelf na afloop opruimt natuurlijk. De bekerfinale leverde bijvoorbeeld een kostenpost voor schoonmaken van 350 euro op.
Bij een beslissende finale hoort het erbij maar bij andere wedstrijden zien wij het liever niet in verband met extra kostenposten.