Steun Cairox Hijs Hokij en word lid van de Club van 100!

Meld je aan voor de ‘Club van 100’! Dit zijn 100 namen die allemaal €100 sponsoren aan de club. De ‘Club van 100’ bestaat voor supporters/bedrijven die onze club een warm hart toedragen! Leden van de Club van 100 worden vermeld op het ‘Club van 100-bord’ bij het binnenkomen van de ijshockeyhal.

Zeker in deze tijd heeft Cairox Hijs Hokij jullie hulp nodig! Wij zijn ervan overtuigd dat wij een hele goede selectie hebben samengesteld voor het komende seizoen die echt serieus mee gaat doen voor de prijzen. Het team bestaat uit een mooie mix van jonge en zeer ervaren spelers. Het zou zo zonde zijn als het niet lukt om deel te gaan nemen aan de BeNe League-competitie. Daarom heeft de club jullie hulp keihard nodig!

Mochten wij niet gaan spelen, dan blijft de bijdrage en het lidmaatschap van de Club van 100 uiteraard geldig tot het volgende seizoen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het Club van 100 bord
Bij het binnenkomen van de ijshockeyhal hangt er een bord waarop iedereen zijn eigen naam, bedrijfsnaam of vrienden/familieleden komt te staan als je lid wordt van de Club van 100!

Voor fans waar 100 euro teveel geld voor is, kunnen zich ook aanmelden als groep. Bijvoorbeeld met vier andere mensen. Alle namen worden dan op één plek vermeld. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er 100 euro betaald wordt. Op deze manier kunnen jullie toch de club steunen!

Aanmelden
Wilt u ook lid worden van de Club van 100?, dan kunt u zich uiteraard aanmelden via hijsfanclub@gmail.com met daarbij uw gegevens (naam, adres en woonplaats) en de naam die op het bord moet komen. Wellicht zijn er binnen uw relatie netwerk bedrijven of personen die ook enthousiast te maken zijn om deel te nemen. Elke steun kunnen wij goed gebruiken!

Chris Eimers en Jeffrey van Iersel nieuw coaching duo Belgisch Nationaal team

De Belgische IJshockeybond heeft Chris Eimers en Jeffrey van Iersel (Herentals) aangesteld als het nieuwe coaching duo voor het WK 2021 in IJsland.

Eerder was Eimers al bondscoach van het Nederlandsteam. Van 2013 tot 2017 stond hij aan het roer bij Oranje. Als hoogtepunt won Eimers in 2016 met Oranje het wereldkampioenschap in Division IIA. Dit gebeurde in het Spanje Jaca,

Het WK in Divisie IIB zal plaatsvinden in IJslandse Reykjavik. Het toernooi staat gepland van 18-24 April 2021.

 

Stef Overweg verkast naar Amsterdam Tigers

Verdediger Stef Overweg vervolgt zijn carriere bij de Amsterdam Tigers. De Utrechter heeft een nieuwe baan gevonden wat niet meer te combineren is met ijshockeyen op hoogste niveau. In april verlengde Overweg nog zijn contract bij Cairox Hijs Hokij. Na overleg is er besloten om deze te ontbinden zodat de verdediger voor de Tigers kan spelen.

De 26-jarige Overweg kwam vorig over van de Amsterdam Tigers en legt zijn beslissing uit: ”Ik heb een nieuwe job bij Financial lease. Daar moet ik af en toe ook op zaterdagen werken. Dat is op dit niveau een echte no-go”, begint Overweg. ”Daarnaast met de onzekerheid die er is over de BeNe League, wil ik toch graag hockeyen. Amsterdam wil mij graag terug hebben met een belangerijke rol. Daarom heb ik besloten om deze overstap te maken.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Leerzaam en fantastische ervaring
Overweg kijkt leerzaam terug op het afgelopen seizoen: ”Ik heb een heel leerzaam jaar gehad. Veel hardwerkende jongens om me heen, waardoor je er altijd vol voor moet gaan. Het was een andere speelstijl dan ik gewend was moest daarom in het begin wat zoeken. Maar met het vertrouwen wat ik kreeg bleef ik groeien. Al met al heb ik veel geleerd van de coach en van de andere spelers. Dat had ik echt niet willen missen.”

Verder geeft de verdediger aan het naar zijn zin te hebben gehad in Den Haag: ”Ik heb erg genoten van het spelen in De Uithof. Niet alleen van het team en mijn eigen vooruitgang, maar de toeschouwers die jullie hebben maken de Uithof zo mooi. Van kinderen die met je op de foto willen, tot de toeschouwers die er elke wedstrijd bij zijn. Het mooiste blijft presteren in een overvolle Uithof. Iedereen bedankt voor deze mooie ervaring!”, sluit Overweg af.

Cairox Hijs Hokij nam Overweg in de zomer van 2019 over van de Amsterdam Tijgers. Sindsdien speelde de verdediger meer dan 30 wedstrijden in het rood/blauwe shirt. Hij maakte afgelopen seizoen maar liefst 2 doelpunten en gaf 9 assists.

IJshockey krijgt uitzondering rondom 1.5 meter regel!

Geweldig nieuws voor ijshockey in het algemeen! IJshockey Nederland heeft na uitvoerig overleg met NOC*NSF en VWS een uitzonderingspositie gekregen rondom de 1,5 meter afstand regel in de spelers- en strafbank!

Het was een moeilijke drempel voor veel ijshockeyclubs: personen van 18 jaar en ouder moeten 1.5 meter meter afstand houden. Dus ook in de spelers- en strafbank moet afstand worden gehouden. De banken zijn normaal gesproken hiervoor te klein en dienen dus aangepast te worden. Maar vandaag is er voor de sportsector een uitzondering gemaakt om in de sport en spelsituaties waar dit niet mogelijk is de 1.5 meter afstand tijdelijk/zo kort mogelijk los te laten!

Speelveld
Voor ijshockey geldt dat ook de spelersbank en strafbank onderdeel zijn van het speelveld. Derhalve mag ook op de spelersbank en de strafbank de 1.5 meter afstand los worden gelaten. Wel is het advies om: in de bank met minimaal aantal begeleiding en coaches aanwezig te zijn, dat begeleiding en coaches mondkapjes dragen en dat begeleiding en coaches 1.5 meter afstand bewaren van de spelers. In de strafbank dienen spelers en strafbank official zo veel mogelijk 1.5 meter afstand te bewaren.

Maar voor de goede orde, daar waar mogelijk moeten we nog steeds ons gezond verstand gebruiken en de 1.5 meter afstand regel daar waar mogelijk nog steeds in acht te houden.

.

Besluit over deelname BeNe League uitgesteld tot 30 september

Gaat Cairox Hijs Hokij en de overige Nederlandse clubs deelnemen aan de BeNe League van 2020-2021? Dat wordt nog heel spannend. De knoop zou op 15 september worden doorgehakt, maar na het overleg van dinsdagavond is deze beslissing uitgesteld. Reden is dat er nog teveel onzekerheid is en er zaken zijn, ook mogelijke lichtpuntjes, die eerst nader onderzocht moeten worden. 

Het besluit tot uitstel is mede tot stand gekomen na overleg tussen de Nederlandse en Belgische clubs en het bestuur van de BeNe League. Uiterlijk 30 september moeten de Nederlandse clubs laten weten of deelname aan de BeNe League van 2020-2021 haalbaar en verantwoord is.

Afweging
Cairox Hijs Hokij-voorzitter Harry Vlaardingerbroek denkt dat het noodzakelijk is dat de tijd wordt genomen voor een zorgvuldige afweging: ”Sommige clubs hadden de stekker eruit moeten trekken als er vandaag een beslissing moest vallen”, begint Vlaardingerbroek. ”Ook voor ons is het een reële optie dat de competitie uiteindelijk niet wordt uitgespeeld als het echt niet haalbaar blijkt te zijn. De financiële impact en de risico’s voor de clubs zijn groot. Dat moeten we echt niet onderschatten. Wel willen wij maximaal alle mogelijkheden onderzocht hebben voordat wij een definitief besluit nemen.”

Cairox en Hijs Hokij gaan ondanks coronacrisis langer met elkaar door!

Hijs Hokij is trots en verheugd om te melden dat Cairox aanblijft als hoofdsponsor en naamgever van de club. De lucht- technische groothandel van HC Groep heeft het hoofdsponsor contract, wat deze zomer afliep, met één jaar verlengt. “In deze tijd fantastisch nieuws”, zegt voorzitter Harry Vlaardingerbroek.

Sinds de zomer van 2018 is Cairox hoofdsponsor van Hijs Hokij Den Haag. De naam van het bedrijf uit Waalwijk prijkt niet alleen op de voorkant van de shirts, maar ook in grote letters boven de ingang van de hal. Sindsdien heeft Cairox een belangrijke bijdrage geleverd aan de behaalde sportieve successen en professionalisering binnen de club.

Vertrouwen
“Wij zijn er trots op dat Cairox juist nu in deze tijd het vertrouwen in het partnership uitspreekt”, vertelt voorzitter Harry Vlaardingerbroek. “Dit helpt ons in het realiseren van onze ambities.”

Ook Ron van Kan, CEO van HC Groep, is tevreden met de overeenkomst: ”In de afgelopen seizoenen hebben onze medewerkers en onze relaties veel plezier beleefd aan de wedstrijden van Hijs Hokij. Het strijden naar het hoogst haalbare en de juiste teamspirit zijn kenmerken die Hijs Hokij en de HC Groep delen. Wij laten in deze bizarre tijden onze klanten, maar ook Hijs Hokij niet in de steek en hopen op een mooi seizoen in goede gezondheid”, aldus Van Kan.

Over HC Groep
Een gezond en comfortabel binnenklimaat heeft een positieve invloed op mensen; als marktleider op het gebied van binnenklimaattechniek speelt HC Groep hierin een belangrijke rol. Het bedrijft beschikt over meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van binnenklimaattechniek. Verspreid over 4 locaties in Nederland en 2 locaties in het buitenland zijn meer dan 250 medewerkers dagelijks betrokken bij de uitwerking van specialistische vraagstukken op het gebied van klimaattechniek.

BeNe League competitie uitgesteld tot 1 december!

De start van het nieuwe seizoen van de BeNe League is uitgesteld. Dat hebben de Nederlandse en Belgische clubs in de vergadering van deze week samen besloten. Voorlopig is de competitie uitgesteld tot 1 december van dit jaar.

Vanwege de coronacrisis is er voor veel clubs onzekerheid. Vooral de effecten die er zijn voor het ijshockey en het bezoeken van de wedstrijden, met name door de 1,5 meter maatregel, zorgen voor de nodige beperkingen. Daarom is dit noodzakelijke besluit genomen. ”De clubs met een grote supporters aanhang worden het hardst getroffen door de beperkingen”, zegt Cairox Hijs Hokij-voorzitter Harry Vlaardingerbroek. ”Voor Den Haag betekent het dat de toeschouwerscapaciteit van 2600 terug valt naar circa 360.”

Bekertoernooi
De start van de Nederlandse Beker, die normaal in oktober begint, is tot nader order uitgesteld. Er is nog geen nieuwe data gevonden wanneer deze ingehaald gaat worden. Het Belgische ijshockey seizoen gaat wel van start in oktober. De Belgische clubs gaan dan strijden om de Beker van België.

Meer tijd nodig
De Nederlandse clubs hebben aangegeven meer tijd nodig te hebben om uit te zoeken of deelname aan BeNe League van 20-21 haalbaar en verantwoord is. Het definitieve besluit hierover is medio september te verwachten. Vlaardingerbroek geeft aan dat het een hele puzzel is: ”De komende weken zullen een aantal senario’s worden opgesteld om te kijken óf en op welke wijze het toch mogelijk is om aan de competitie te starten op 1 december. Het is echt enorm ingewikkeld. Wij willen dolgraag dat er een competitie komt. Maar het moet wel veilig en financieël haalbaar zijn”, aldus Vlaardingerbroek.

Corona update: komende week vergadering over BeNe League 20-21

De zomer vordert gestaag en de start van het nieuwe seizoen ligt in het vooruitzicht. Maar of we het seizoen in september kunnen starten is nog maar de vraag.

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan continuïteit en samenstelling van de spelersgroep. De coach is gecontracteerd voor nog eens drie seizoenen en er is een goede selectie samengesteld met nog één plaats voor een import speler. Daarnaast hebben veel sponsoren hun overeenkomst verlengd.

Helaas is er ook onzekerheid over de competitie door de Coronacrisis en de effecten die er zijn voor het ijshockey en het bezoeken van de wedstrijden, met name door de 1,5 meter maatregel.

In de week van 17 augustus is er een belangrijke vergadering met de clubs en het BeNe League-bestuur. In deze vergadering zal een besluit worden genomen over de aanvang van de competitie.

Wij zullen jullie zo spoedig mogelijk informeren nadat deze vergadering heeft plaatsgevonden, want wij begrijpen dat er behoefte is aan duidelijkheid voor alle betrokkenen.