Cairox Hijs Hokij en Bauer verlengen samenwerking tot 2023!

Cairox Hijs Hokij heeft het contract met kleding- en materiaalsponsor Bauer Hockey Benelux (verdeeld door Maple Leaf) opengebroken en verlengd! De verbintenis, die liep tot 2021, is verlengd tot 2023. 

Het BeNe League team speelt en traint dus de komende drie seizoenen in het shirt van Bauer en gebruikt materialen van het Canadese merk. Al sinds 2016 prijkt Bauer op de tenues van de Haagse club. Het merk levert al jarenlang topkwaliteit aan uitrusting, sticks, kleding en zorgt dat het team kan presteren onder de beste omstandigheden en in de best mogelijke teamwear.

Voormalig assistent-coach Dave Schreurs opgenomen in hospice

Dave Schreurs, vooral bekend als voormalig assistent-coach en verzorger van HYS The Hague, is begin deze week opgenomen in een hospice in Limburg. Daar zal hij helaas zijn laatste levensfase ingaan. Bij de 52-jarige Schreurs was jaren geleden bloedcelleukemie vastgesteld en zijn gezondheidstoestand is dus zeer ernstig.

Om Schreurs een hart onder de riem te steken, vragen wij aan onze trouwe supporters om hem een kaartje te sturen! De familie zal dit zeer op prijs stellen. De kaarten kunnen worden opgestuurd naar het volgende adres:
Gertie van Mierlo
Veldekelaan 41 A
6191 CS Beek

Tekst gaat verder onder de foto.

Voormalig hoofdcoach Alexander Selivanov (L) samen met Dave Schreurs (R) bij het winnen van de Ron Berteling Schaal in 2012.

Scheurs was jarenlang betrokken bij HYS The Hague waar hij grote successen meemaakte. Het team won in 2008-2009, 2010-11 en in 2012-13 de landstitel. In het seizoen 2011-2012 won de club, met Schreurs als assistent-coach van Alexander Selivanov, voor de tweede keer in de historie de Nationale Beker en later de Ron Berteling Schaal.

Thomas Roosendaal stopt: “Wil er graag voor mijn gezin zijn”

Thomas Roosendaal, ook wel de Haagse Viking, bergt zijn schaatsen op. De Rijswijker heeft besloten om zijn contract niet te verlengen om meer tijd voor zijn gezin te creëren.

“Uiteraard speel ik het spelletje graag, maar het is zoals velen al weten moeilijk te combineren met mijn werk”, begint de 29-jarige Roosendaal. “Voor afgelopen seizoen had ik daar een goede balans in gevonden, maar was er weinig tijd over. Een paar weken geleden is mijn dochter geboren en wil ik er graag voor mijn gezin zijn. Ik zie de combinatie tussen zes dagen werken, ijshockey en tijd met mijn gezin doorbrengen niet samen gaan. Daarom heb ik besloten om ermee te stoppen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Terugkeer Cairox Hijs Hokij
Vorig seizoen keerde Roosendaal terug bij de club nadat hij het jaar daarvoor had besloten om te stoppen. ”De reden dat ik afgelopen seizoen ging spelen is omdat ik het te veel miste. Het is een heel gaaf spelletje waar ik altijd van zal houden. Uiteraard kom ik nog een wedstrijdje kijken op De Uithof.” Toch sluit de verdediger een terugkeer niet uit: ”Een rentree? Zeg nooit nooit!”

Bedankt
”Ik wil alle vrijwilligers en supporters onwijs bedanken voor de support de afgelopen jaren. Ik heb altijd met heel veel plezier in Den Haag gespeeld. Wij hebben de beste supporters en de beste organisatie! Ik hoop dat Cairox Hijs Hokij zichzelf beloond met de prijzen komend seizoen, dat verdienen jullie!”, aldus Roosendaal.

Stef Overweg verlengt contract voor één seizoen!

Stef Overweg heeft zijn contract bij Cairox Hijs Hokij met een jaar verlengd. De 25-jarige verdediger ligt nu tot de zomer van 2021 vast in Den Haag!

Overweg maakt sinds vorig jaar deel uit van de selectie van Cairox Hijs Hokij. De club nam Overweg destijds over van de Amsterdam Tigers. Met de Haagse club pakte hij onder meer de Ron Berteling Schaal, stond in de finale om de landstitel en haalde de halve finale van de Play Offs.

Leerzaam seizoen
”Afgelopen seizoen was voor mij erg leerzaam”, begint Overweg. ”Indien ik conditioneel iets sterker was geweest, dan had het nog een veel mooier jaar voor mij kunnen zijn!” De doelstelling van de verdediger is dan ook duidelijk: ”Fit aan het jaar beginnen en met een hecht team het kampioenschap binnenslepen!”

Tekst gaat verder onder de foto.

Uitdaging
Hoofdcoach Chris Eimers verwacht komend seizoen nog meer van Overweg: ”Stef had afgelopen seizoen enige uitdagingen en dat zie je wel vaker met spelers die van een andere club naar Den Haag komen. Stef is groot, sterk, en technisch prima. Nadat hij dit jaar heeft kunnen wennen aan de verwachtingen van mij als coach en van Hijs als club, denk ik dat hij dit seizoen een grotere bijdrage gaat leveren aan het teamsucces”, aldus Eimers.

Jurryt Smid terug op het oude nest: “Altijd goed en welkom gevoeld”

Jurryt Smid keert één jaar na zijn vertrek naar Nijmegen definitief terug bij Cairox Hijs Hokij. De ervaren verdediger zet zijn handtekening onder een tweejarig contract. Smid zal gaan spelen met rugnummer #60. 

Scheve gezichten
Na één seizoen terugkeren naar de club waar je vorig jaar bent vertrokken, dat is een stap die niet iedereen zal begrijpen: ”Het was goed om eens in andere omgeving te zijn”, licht Smid toe. ”Maar ik wil meer tijd met mijn gezin doorbrengen. Gelukkig zit er een mooie club bij mij om de hoek waar ik mij altijd goed en welkom heb gevoeld. Na positieve gesprekken met Chris (Eimers red.) en Harry (Vlaardingerbroek red.) besloot ik om terug te keren en te tekenen voor twee seizoenen. Ik wil het team helpen met mijn ervaring en vol voor de prijzen gaan! Daarnaast hoop ik dat we na de zomer weer mogen ijshockeyen in een volle Uithof”, aldus Smid.

Tekst gaat verder onder de foto.

Absolute versterking
Hoofdcoach Chris Eimers ziet zijn selectie met de komst van Smid completer worden. “We hebben elkaar vorige week gesproken, de plooien zijn glad gestreken. Met Jurryt halen we een absolute top verdediger terug naar Den Haag. Met zijn schaatsend vermogen en aanvallende impulsen hebben we een goede vervanger gevonden voor Doug Rose. Ik verwacht ook dat Jurryt een belangrijk onderdeel wordt van onze D-core. We kijken er naar uit om weer samen te werken”, aldus Eimers.

Smid is de vierde aanwinst van Cairox Hijs Hokij. Eerder kwamen ook Jay de Ruiter (Team Maryland), de van Heerenveen afkomstige Ronald Wurm en aanvaller Jay Huisman (Zoetermeer Panters) de ploeg versterken.

Marco Bommezijn zet punt achter BeNe League carrière

Marco Bommezijn stopt ermee! De 32-jarige aanvaller heeft besloten om niet meer voor het BeNe League team te gaan spelen, wél gaat hij komend seizoen uitkomen in de Eerste Divisie van Hijs Hokij. ”Het was een lastige beslissing: doorgaan of stoppen.”

Bommezijn speelde in totaal 13 seizoenen in Den Haag, de club waar hij sinds zijn vijfde ook de jeugdopleiding doorliep. Met Cairox Hijs Hokij bereikte de nummer #12 vele finales de afgelopen jaren. In 2018 won Cairox Hijs Hokij de landstitel door het winnende doelpunt van Bommezijn in de finale tegen de UNIS Flyers!

Tekst gaat verder deze video

Moeilijke beslissing
De beslissing om te stoppen was lastig, zo verklaarde Bommezijn: ”Het valt steeds moeilijker te combineren met mijn werk en gezin. Opgegeven moment moet je een keuze maken.” Wel geeft Bommezijn aan dat hij niet helemaal stopt met ijshockeyen:  ”Ik ga volgend seizoen in het Eerste Divisie team spelen. De liefde voor het spelletje is té groot om helemaal te stoppen.”

Terugblik
De Nederlander blikt met een glimlach terug op zijn ijshockeyloopbaan: ”Ik heb een hoop mooie momenten meegemaakt met deze club. Toch is mijn mooiste moment het Nederlands kampioenschap winnen in Heerenveen, waar ik de enige goal van de wedstrijd maakte. Dat maakt het toch extra speciaal.” Bommezijn zal nog wel te zien zijn bij de BeNe League wedstrijden: ”Natuurlijk zal ik nog vaak op de tribune een wedstrijdje meekijken. Ik wil ook alle fans, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor de afgelopen jaren. Jullie zorgen ervoor dat Hijs de mooiste club van Nederland is! Laten we hopen dat het nieuwe seizoen zonder problemen kan starten en iedereen gezond blijft!”

Ronald Wurm na zes jaar terug bij Cairox Hijs Hokij!

Ronald Wurm speelt komend seizoen in het shirt van Cairox Hijs Hokij! De 33-jarige aanvaller heeft een contract voor één jaar getekend en komt over van de UNIS Flyers Heerenveen! Wurm gaat spelen met rugnummer #16!

Wurm speelde in totaal vijf seizoenen voor Hijs Hokij (toen HYS The Hague) en vertrok in 2014 uit Den Haag voor een avontuur bij de UNIS Flyers, waar hij zes jaar zal spelen. ”Alles wat begint daar komt ook een eind aan. Ik heb zes mooie jaren gehad in Heerenveen, zowel op het ijs als daarnaast, maar dat is nu voorbij. Er komt een nieuwe uitdaging”, begint Wurm zijn verhaal.

Gemakkelijke keuze
”Den Haag is de club waar ik ben begonnen, waar ik het hockey heb geleerd en veel mooie seizoenen heb meegemaakt zowel in de jeugd als in het eerste team.”, vertelt Wurm. ”Toen Chris (Eimers red.) mij belde dat hij interesse had, was de keuze niet zo moeilijk meer. De laatste jaren is het mooi om te zien hoeveel supporters er af komen op de wedstrijden van de club. Het was altijd gaaf om in De Uithof te spelen voor een vol stadion, het maakt dan ook niet uit of ze dan voor of tegen je zijn er hangt gewoon altijd een goeie sfeer. Ik heb zin om na zes jaar weer aan de Haagse zijde te staan!”

Tekst gaat verder onder de foto.

Hoofdcoach Chris Eimers is blij met de terugkeer van Wurm: ”De afgelopen jaren heb ik altijd wel geprobeerd om Ronald terug te halen naar Den Haag. Echter zonder succes. Gelukkig is het nu wel gelukt. Hij is in verschillende rollen binnen het team te gebruiken, brengt een flinke dosis ervaring mee en ik ga er vanuit dat hij zijn productie van goals weer oppakt. Al met al mooi dat Ronald terug komt naar Hijs en huis!”, aldus Eimers.

Wurm debuteerde in 2008 bij HYS The Hague op het hoogste niveau van Nederland. Na drie seizoenen in Den Haag vertrok hij naar Eindhoven en Amsterdam, om vervolgens weer terug te keren bij HYS The Hague. Daarna vertrok de Nederlander naar Heerenveen, waar hij zes jaar zal spelen.