Maurice van der Schuit en Juliën van Nes verlengen contract!

Maurice van der Schuit (29) en Juliën van Nes (18) blijven langer bij Cairox Hijs Hokij. De verdediger zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2022. Doelman Van Nes tekende een verbintenis tot de zomer van 2021.

Van der Schuit kwam in 2014 over van Dordrecht Lions en speelt sindsdien zes seizoenen op rij in Den Haag. Afgelopen seizoen wist hij 7 punten (3G, 4A) te halen in 32 wedstrijden.

Goalietalent Van Nes is een speler uit eigen jeugd, maar koos een paar jaar geleden om keeper te worden in de jeugdopleiding van ADO Den Haag en moest toen stoppen met ijshockey. Vorig jaar besloot hij toch weer zijn schaatsen aan te trekken en de goalieskills zijn absoluut niet verdwenen! De jonge keeper maakte dit seizoen zijn debuut in de BeNe League en mocht mee met Oranje voor het WK U20.

Doelman Brett Magnus verlengt contract bij Cairox Hijs Hokij tot 2021!

Na hoofdcoach Chris Eimers heeft ook doelman Brett Magnus zijn contract bij Cairox Hijs Hokij verlengd! De 26-jarige Canadees zette zondag zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot de zomer van 2021 aan de club verbindt!

Voorzitter Harry Vlaardingerbroek is blij met de contractverlenging van Magnus. “Geweldig nieuws”, zegt hij. “Brett is een uitstekende doelman, iemand die precies weet wat nodig is om prijzen te winnen. Hem behouden was voor ons héél belangrijk.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Goed gevoel
”Ik wil graag hier in Den Haag blijven spelen, ik heb het naar mijn zin in het team en de stad is leuk”, zegt de Canadese doelman. ”Ik voel me hier heel erg vertrouwd en gewaardeerd. Komend seizoen wil ik een kampioenschap winnen met deze club!”

Magnus speelt sinds vorig jaar voor Cairox Hijs Hokij. Hij kwam toen over van Sacred Heart University dat uitkomt in de NCAA in Amerika.

Chris Eimers verlengt bij Cairox Hijs Hokij tot 2023!

Chris Eimers is nog minimaal 3 jaar hoofdcoach van Cairox Hijs Hokij! De 47-jarige coach heeft zijn contract bij de club verlengt tot 2023!

Sinds Eimers in 2015 hoofdcoach van Cairox Hijs Hokij is, maakt de club een mooie periode door. Maar liefst acht finales werden bereikt onder leiding van de Groninger. In het huidige seizoen, het vijfde jaar in Den Haag van Eimers, won Cairox Hijs Hokij de Ron Berteling Schaal, haalde het de finale van het Nederlands Kampioenschap en werd de Halve Finale van de BeNe League Play Offs bereikt.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het verlengen van Eimers komt dan ook niet als een verrassing: “We kunnen ons op dit moment absoluut geen betere trainer wensen”, vertelt voorzitter Harry Vlaardingerbroek. ”Hij weet elk jaar weer een hecht team te maken van de selectie waarmee hij aan de slag gaat. Hij is tactisch sterk en erg duidelijk in de speelwijze die hij nastreeft. Hij past bij de identiteit die hoort bij Cairox Hijs Hokij.”, aldus Vlaardingerbroek.

‘Mijn club’
“Ik ben extreem blij nog 3 jaar bij Cairox Hijs Hokij te blijven!”, zei Chris Eimers dinsdagmiddag. ”Dit is echt mijn club geworden. Ik ben blij met het vertrouwen dat de club in mij heeft. Wij zijn Hijs!”

Cairox Hijs Hokij speelt Halve Finale tegen HYC Herentals!

De tegenstander van de Halve Finale van de BeNe League play offs is bekend! In een best-of-three serie zullen Cairox Hijs Hokij en Era Renomar HYC Herentals gaan strijden om een plek in de finale. 

Het thuisvoordeel is voor Cairox Hijs Hokij en dus is de eerste wedstrijd op vrijdag 13 maart (20:30) in De Uithof. De tweede wedstrijd is op zondag 15 maart (20:00) in het Netepark in Herentals. Indien er een derde wedstrijd nodig is zal deze op dinsdag 17 maart (20:30) in De Uithof gespeelt worden. De winnaar van deze Halve Finale zal de finale gaan spelen tegen de winnaar van UNIS Flyers Heerenveen vs Select 4-U Nijmegen Devils.

Schema

Het schema is als volgt:

  • Wedstrijd 1: Vrijdag 13 maart : Cairox Hijs Hokij – Era Renomar HYC Herentals. Start 20.30 uur in De Uithof.
  • Wedstrijd 2: Zondag 15 maart: Era Renomar HYC Herentals – Cairox Hijs Hokij. Start 20:00 uur in het Netepark.
  • *Wedstrijd 3: Dinsdag 17 maart: Cairox Hijs Hokij – Era Renomar HYC Herentals. Start 20.30 uur in De Uithof.

*Indien nodig.

Cairox Hijs Hokij naar de Halve Finale!!

EINDSTAND: Microz Eaters Limburg vs Cairox Hijs Hokij 4-5

Doelpunt(en) Cairox Hijs Hokij:
2′ Levi Boer (0-1 PowerPlay)
25′ Alan van Bentem (1-2)
26′ Zach Doerring (1-3 PowerPlay)
42′ Mike van Oeveren (3-4)
51′ Marco Bommezijn (4-5)

SERIE: 2-0!

WE DID IT!! Cairox Hijs Hokij heeft vanavond Microz Eaters Limburg in eigen huis verslagen en staat daarmee in de Halve Finale van de BeNe League Play Offs!!

Cairox Hijs Hokij neemt het in de Halve Finale op tegen de winnaar van HYC Herentals vs Chiefs Leuven, die dinsdag een beslissende wedstrijd spelen! De eerste wedstrijd van de Halve Finale is aanstaande vrijdag 20:30 in De Uithof!! #COMEONTHEHAGUE