Reinier Staats zet handtekening onder nieuw contract

Reinier Staats heeft woensdagmiddag zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis bij Cairox Hijs Hokij. De geboren Tilburger heeft zijn contract met één jaar verlengd.

De 29-jarige Staats komt uit de jeugd van Tilburg Trappers en speelde onder andere voor Tilburg Trappers (Oberliga), Eindhoven Kemphanen en Dordrecht Lions. In de zomer van 2018 nam Cairox Hijs Hokij hem over van Eindhoven Kemphanen.

Nog niet uitgeleerd
“Ik ben nog niet klaar bij Cairox Hijs Hokij” is de eerste reactie van Staats. “Ik kan hier in Den Haag nog voldoende leren. Ik wil bijvoorbeeld graag zorgen voor meer aanvallende dreiging. Daarnaast is het doel om komend seizoen minimaal dezelfde finales te spelen als afgelopen jaar, alleen dan met een beter resulaat. Ik vind Den Haag een fijne club om voor te spelen. Met deze club wil ik prijzen gaan pakken.”

Afgelopen seizoen was Staats een vaste waarde in het team, in 29 competitiewedstrijden kwam de verdediger tot 12 punten.

Haagse Viking keert terug in De Uithof!

Thomas Roosendaal keert terug bij Cairox Hijs Hokij. De 29-jarige verdediger heeft een contract getekend waarmee hij aan zijn achtste seizoen in Haagse dienst begint.

Roosendaal was de afgelopen jaren een zeer gewaardeerde kracht in Den Haag. In zijn laatste seizoen (2017-2018) pakte de club alle prijzen die het kon winnen. Aan het einde van dat succesvolle seizoen besloot de verdediger te stoppen, hij wilde zich richten op zijn eigen bedrijf. “Dit gaat helaas niet in combinatie met ijshockey” zei de speler toen.

Ik mis de hele sfeer die op De Uithof te beleven is.” – Thomas Roosendaal

Balans
De ‘Haagse Viking’ licht de keus van zijn terugkeer toe: “Vorig jaar zat ik in de start/opbouw van mijn eigen bedrijf. Ik werk zowel in loondienst als voor mijn eigen bedrijf, ik heb daar nu een balans en bepaalde rust in gevonden.” Op de vraag waarom Roosendaal weer gaat spelen antwoord hij: “omdat ik het toch wel mis om de mooiste sport die er is te spelen. Daarbij mis ik de hele sfeer die op de Uithof te beleven is” aldus Roosendaal die ook een doelstelling voor zichzelf stelt: “Mijn doelstelling voor komend seizoen zijn mijn werklust en ervaring in het team brengen en mij voor de volle 100% inzetten voor de doelstellingen van de club. Nu het vuur weer terug is, heb ik ontzettend zin om weer op het ijs te staan. Ik kan niet wachten.”

Roosendaal debuteerde ooit namens Amsterdam in de Eredivisie, sinds 2010-11 speelde hij vrijwel onafgebroken voor Hijs Hokij, in de Eerste Divisie, Eredivisie en de BeNe League.

AGENDA: Algemeen Leden Vergadering Vereniging Hijs Hokij

Op woensdag 28 augustus is er weer een Algemeen Leden Vergadering (ALV). De vereniging geeft uitleg over het afgelopen jaar en blikt vooruit op het komende seizoen. Alle leden zijn welkom om deze avond bij te wonen. 

Datum: Woensdag 28 augustus 2019
Aanvang: 20.00 uur
Plaats: Puck Inn (Uithof)

Programma:
1. Opening en mededelingen
2. Notulen ALV 31 augustus 2018
3. Sportief verslag 2018-2019
4. Ontwikkelingen 2018-2019
5. Financieel verslag 2018-2019
6. Verzoek decharge verlening boekjaar 2018-2019
7. Verkiezing bestuur en commissies
8. Plannen 2019-2020
9. Technische zaken 2019-2020
10. Begroting 2019-2020 en vaststellen contributies
11. Rondvraag en sluiting

Cairox Hijs Hokij haalt Amerikaanse Doug Rose binnen

Cairox Hijs Hokij heeft de 25-jarige Doug Rose gecontracteerd. De Amerikaanse verdediger komt over van Knoxville Ice Bears dat uitkomt in de Amerikaanse Southern Professional Hockey League (SPHL). 

Op 18-jarige leeftijd tekende Rose in de Noord-Amerikaanse Hockey League (NAHL) bij de Fairbanks Ice Dogs, waar hij 3 seizoenen voor zal uitkomen. Daarna ging Rose in de NCAA Division III spelen, dezelfde competitie waar voormalig BeNe League-toppers Kyle Brothers en Cheyne Matheson vandaan komen. Na 4 jaar in de NCAA III begon Rose zijn professionele carrière bij de Knoxville Ice Bears in de SPHL. Afgelopen seizoen scoorde hij 9 keer en gaf 25 assist, wat Rose de beste verdediger van zijn team maakte met de meeste punten (34). Dankzij zijn goede prestaties kwam de Amerikaan in het SPHL Second All-Star Team van 2018-2019.

Ik weet dat de club een succesvol verleden heeft, deel uitmaken van een winnende cultuur is ideaal voor elke speler. Ik haat namelijk verliezen.”

Doug Rose
Doug Rose afgelopen jaar als speler van de Knoxville Ice Bears


De verdediger kan niet wachten om op het ijs te staan in De Uithof: ”Ik ben vereerd om een speler van Cairox Hijs Hokij te zijn. Coach Chris Eimers was gelijk behulpzaam toen we elkaar voor het eerst spraken. Ik kreeg onder andere de kans om met spelers te praten en zij spraken vol lof over Eimers, de club en de stad Den Haag. Hierdoor was het makkelijk om voor Cairox Hijs Hokij te kiezen” aldus Rose die een doel voor zichzelf stelt voor komend seizoen: ”Een persoonlijk doel van mij is om het team te helpen kampioenschappen te winnen. Ik weet dat de club een succesvol verleden heeft, dus deel uitmaken van een winnende cultuur is ideaal voor elke speler. Ik haat namelijk verliezen.” Rose omschrijft ook specifiek wat zijn kwaliteiten op het ijs zijn: ”Enkele eigenschappen die de supporters gaan zien bij mij zijn goed schaatsen, passen, in hoog tempo spelen en de juiste mentaliteit hebben.”

Prioriteit
Hoofdcoach Chris Eimers is blij dat Doug Rose het team komt versterken: “Na het verlies van Jurryt Smid zijn we opzoek gegaan naar een vervanger. Uiteindelijk had het onze prioriteit om ook de verdediging van aanvallende impulsen te voorzien. We zijn dus gaan kijken naar een aanvallende verdediger, Rose voldoet aan dit beeld. Hij is een complete speler die begrijpt wanneer hij in de aanval moet gaan en achterin moet blijven.”

Drie imports
Rose gaat bij Cairox Hijs Hokij spelen met rugnummer 70, het nummer waar hij al van kinds af aan mee speelt. De Amerikaan is de tweede import die de club aantrekt. Eerder maakte de Canadese goalie Brett Magnus al de overstap naar Den Haag. Het aantal toegestane imports voor komend seizoen is door de BeNe League-organisatie verhoogd naar 3 imports. Er is dus nog ruimte om een derde import-speler te contracteren.

Diordy Vols blijft in Den Haag spelen

Diordy Vols speelt komend seizoen in het shirt van Cairox Hijs Hokij. De 21-jarige aanvaller was afgelopen seizoen uitgeleend aan de Zoetermeer Panters, maar krijgt in het nieuwe seizoen een kans bij Den Haag van hoofdcoach Chris Eimers.

Sinds 2014 maakt Vols al deel uit van het eerste team van Hijs Hokij. Afgelopen seizoen koos Vols voor meer speelminuten en ging op uitleenbasis  naar Zoetermeer. Een nieuw seizoen, nieuwe kansen denkt Vols: “Ik er weer naar uitkijk om in De Uithof te spelen! Daarnaast hoop ik een vaste waarde voor het team te worden.”

In 2018-2019 behaalde Vols 11 punten (3G, 8A) in 22 wedstrijden. Dit was zowel bij Cairox Hijs Hokij als de Zoetermeer Panters.

Talentvolle spelers toegevoegd aan selectie

Dani van Schilt (18), Jelle Kronenburg (16) en Luca van der Genugten (19) zijn toegevoegd aan het BeNe League team. Dit past goed bij de doelstelling van Cairox Hijs Hokij en dat van de BeNe League-organisatie om meer met jongere talenten te werken en deze zich verder te laten ontwikkelen in de BeNe League. 

Dani van Schilt zit sinds 2017 bij de selectie van het eerste team. De nummer 20 heeft sindsdien 7 keer gescoord en 4 assist gegeven.

Jelle Kronenburg en Luca van der Genugten zaten sinds afgelopen seizoen bij het team van Chris Eimers. Kronenburg wist dit seizoen 2 keer te scoren, waaronder één gelijk bij zijn debuut. Van der Genugten kwam twee jaar geleden over van de Amsterdam Tigers en maakte dit seizoen zijn debuut in de BeNe League voor Cairox Hijs Hokij. Daarvoor speelde Van der Genugten in de jeugdopleiding van Hijs Hokij.

Met de toevoeging van deze spelers voldoet Cairox Hijs Hokij aan de *U21-regel. Onder deze regel vallen namelijk Stijn Knoop (21), Bjorn  Borgman (16), Dani van Schilt (18), Jelle Kronenburg (16) en Luca van der Genugten (19).

*Vanaf seizoen 2019-2020 moet elk team dat uitkomt in de BeNe League minimaal 4 spelers onder de 21 jaar in zijn selectie hebben. 

Seizoenkaart bestellen 2019-2020

In de afgelopen maanden zijn wij achter de schermen druk bezig geweest met alle voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Nu kunnen we het goede nieuws brengen dat de verkoop van de seizoenkaarten bij deze is gestart!

Door de btw-verhoging en een forse stijging van andere kosten, zijn wij helaas genoodzaakt de prijzen van de seizoenkaarten te verhogen. Uit een vergelijking die wij hebben gemaakt met andere BeNe League clubs*, blijkt dat wij nog steeds één van de laagste prijzen hanteren. We zijn ons echter bewust dat het om een flinke verhoging gaat in sommige gevallen.

*Geleen: staanplaatsen €130, jeugd €75. Zitplaatsen €160, jeugd €112,50
Heerenveen: €160 en jeugd €70.
Nijmegen: €137.30 en jeugd €77.30

We willen het bezoeken van een ijshockeywedstrijd ook mogelijk blijven maken voor mensen die het financieel wat minder ruim hebben. Hiervoor hopen we een oplossing gevonden te hebben doormiddel van de Ooievaarspas*. Deze aanvraag is ingediend bij de Gemeente Den Haag. Het is nog even wachten op het moment dat we toestemming krijgen, maar vanaf 1 augustus hopen we de korting die hoort bij de Ooievaarspas aan te kunnen bieden! Dus ben je in het bezit van de Ooievaarspas of kom je ervoor in aanmerking? Hou onze berichtgeving hierover dan in de gaten!

*De Ooievaarspas biedt korting op allerlei activiteiten op het gebied van sport, cultuur, contributie, lidmaatschap en entree. De Ooievaarspas is voor inwoners van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk met een laag inkomen.

Hieronder de prijzen zoals we die dit jaar moeten hanteren:

2019-2020
Regulier € 100,00
66+ Regulier € 70,00
Jeugd t/m 15 jaar Regulier € 50,00
Vak B/C (vaste zitplaats) € 120,00
66+ Vak B/C (vaste zitplaats) € 90,00
Jeugd t/m 15 jaar Vak B/C (vaste zitplaats) € 65,00
Ouders jeugdleden € 70,00
Business Stoel € 260,00
Business Stoel 66+ € 185,00

*Bij bestelling én betaling voor 1 augustus 2019 geldt een korting van €10,00!*

Dit jaar geeft een seizoenkaart recht op toegang tot alle vriendschappelijke wedstrijden, Ron Berteling Schaal, bekerwedstrijden, BeNe Leaguecompetitie- en play-off wedstrijden. Uitgezonderd zijn de wedstrijden die door IJshockey Nederland worden georganiseerd.

De seizoenkaarten kunnen aangevraagd worden door te mailen naar jo-eve.hijshokij@outlook.com waarbij de volgende gegevens aangeleverd moeten worden:

  • Soort seizoenkaart
  • Naam
  • Adres, postcode en woonplaats
  • Geboortedatum

Mocht je een vak B/C kaart hebben gehad in het afgelopen seizoen, dan houden we veelal de oude plaatsen aan. Er is een beperkt aantal nieuwe aanvragen voor vak B/C mogelijk, in deze geldt, vol is vol dus wees er snel bij!

We hopen van harte dat we in het nieuwe seizoen kunnen rekenen op jullie steun en enthousiasme!

Cairox Hijs Hokij legt goalie Tom Barendregt vast

Tom Barendregt is toegevoegd aan het team van Cairox Hijs Hokij. De 20-jarige Rotterdammer is de derde goalie die bij de selectie komt. Eerder werden Jan-Willem Groenheijde en Brett Magnus al vastgelegd. 

Barendregt startte zijn carrière bij de Dordrecht Lions, speelde twee WK’s met de U18 en zette daarna in de Verenigde Staten, Colorado Thunderbirds (T1EHL) en Madison Capitols (USHL) zijn ijshockey loopbaan voort. In een tussenjaar waarin hij zijn middelbare school afrondde, speelde hij voor de Zoetermeer Panters.

“Den Haag is altijd de club geweest die mij aansprak qua organisatie en vooral met de geweldige supporters base. Ik ben er klaar voor!” aldus Barendregt.