Hijs Hokij gaat niet verder met Tomislav Hrelja

Cairox Hijs Hokij zal het contract van keeper Tomislav Hrelja, dat nog loopt tot de zomer van 2019, niet verlengen. Hijs Hokij kiest voor een andere invulling van de sluitpost positie.

Op zijn Instagram meldt Hrelja het volgende: “Als het seizoen is afgelopen heb je veel tijd om na te denken en ik denk dan aan het afgelopen seizoen. Het was zeker geen gemakkelijk seizoen, maar ik ben blij dat ik deel mocht uitmaken van dit geweldige team, organisatie en warme fans. Ik wil jullie allemaal bedanken voor het ondersteunen en motiveren van mij. Veel succes volgend seizoen.”

De 29-jarige goalie kwam vorig jaar over van de Nijmegen Devils en was de opvolger van de gestopte Fabian Schotel. Hrelja was geen onbekende voor Den Haag. In het seizoen 2008-2009 zat Hrelja al bij de selectie van Hijs Hokij.

Wij bedanken Hrelja voor zijn inzet van afgelopen seizoen. Wij verwachten volgende week zijn opvolger te kunnen melden inclusief meer spelers nieuws. Tevens volgt er dan informatie over de seizoenkaarten.

Marco Bommezijn gaat nog een jaar door

Cairox Hijs Hokij en Marco Bommezijn hebben een overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat deze zomer afliep. Bommezijn heeft vrijdagmiddag zijn contract met één jaar verlengd.

De 31-jarige aanvaller heeft nog wel getwijfeld om te blijven spelen, maar kon uiteindelijk toch geen punt achter zijn carrière zetten: “Ik wil komend seizoen weer spelen omdat ik afgelopen seizoen teleurstellend vond. We hebben wel twee finales gehaald en de play-offs, maar er zat veel meer in. Dit jaar gaan we dat recht zetten.”

Bommezijn heeft de jeugdopleiding van Hijs Hokij doorlopen. Na een paar kleine uitstapjes kwam hij in 2008 over van de Zoetermeer Panters en is sindsdien niet meer weg te denken in Den Haag. Afgelopen seizoen speelde Bommezijn 37 wedstrijden. Hij scoorde daarin zeven keer en gaf dertien assist.

Stace van Bentem verlengt contract tot 2021

Aanvaller Stace van Bentem blijft langer bij Cairox Hijs Hokij. Van Bentem en Hijs Hokij hebben het contract van de aanvaller dondermiddag opengebroken en verlengd tot de zomer van 2021. 

De 27-jarige Van Bentem voelt zich thuis in Den Haag: “Ik voel me hier heel erg vertrouwd en gewaardeerd, dat is belangrijk voor mij. Dat heb je als ijshockeyer ook nodig. Ik ben dan ook blij dat ik langer bij Hijs Hokij blijf. Met heel veel plezier en vertrouwen blijf ik nog minimaal twee jaar bij deze mooie club spelen.”

Afgelopen jaar kwam Stace van Bentem tot 38 optredens. Daarin scoorde Van Bentem tien keer en gaf hij achtien assists. In totaal speelde Stace van Bentem in totaal 257 wedstrijden voor Hijs Hokij. Een echte clubman kunnen we deze speler wel noemen!

Levi Boer langer bij Hijs Hokij

Levi Boer blijft komend seizoen te zien in De Uithof. De 21-jarige aanvaller heeft zijn contract met één jaar verlengd.

De kersverse international is blij met zijn contractverlenging: “Ik voel me thuis bij Den Haag. Ik ben dan ook blij dat ik hier nog langer mag blijven. Ik kijk uit naar volgend seizoen en hoop hier nog veel successen te vieren.”

Afgelopen seizoen scoorde de aanvaller uit Dordrecht 10 goals en gaf hij 11 assist in dienst van Cairox Hijs Hokij.

Boer is de zevende speler die zijn contract bij Hijs Hokij verlengt. Eerder waren Alan van Bentem, Jasper Kick, Stijn Knoop, Donny van Musscher, Joey Oosterveld en Jan-Willem Groenheijde de spelers die hun contract al verlengde voor het komende seizoen.

Justin Evers tekent voor 2 jaar in Den Haag

Cairox Hijs Hokij heeft de zoektocht naar een nieuwe aanvaller succesvol afgerond. Het team heeft zich versterkt met Justin Evers, die wordt overgenomen van Nijmegen Devils. Er ligt een contract tot de zomer van 2021 op hem te wachten.

De 22-jarige aanvaller heeft zin in zijn nieuwe avontuur: “Ik vind het altijd gaaf om in De Uithof te spelen. Dus dat ik hier nu wekelijks ga spelen is natuurlijk fantastisch. Ik heb vertrouwen in de coach, het team en de visie van de club. Ik kan niet wachten om te beginnen!”

Evers speelde dit seizoen 41 wedstrijden voor de Nijmegen Devils. Daarin scoorde hij elf keer en gaf hij 21 assist (32 punten).

Talent Bjorn Borgman maakt overstap naar Den Haag

Bjorn Borgman speelt vanaf komend seizoen voor Cairox Hijs Hokij. Borgman komt over van de Amsterdam Tigers. De 16-jarige verdediger tekent in Den Haag een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog één jaar.

Borgman speelde de afgelopen jaren in Amsterdam. Daarvoor speelde de talentvolle verdediger vijf jaar in de jeugd van Hijs Hokij. In 2011-2012 werd Borgman gekozen tot ‘Jeugdspeler van het Jaar’.

“Er waren meerdere clubs geïnteresseerd, maar mijn gevoel bij Hijs Hokij was meteen heel goed. Dat vind ik belangrijk. Het is leuk om weer in Den Haag te gaan spelen en ik kijk ernaar uit om hier te mogen beginnen” aldus Borgman.

Donny van Musscher verlengt bij Hijs Hokij tot 2021

Donny van Musscher heeft zijn contract bij Cairox Hijs Hokij verlengd tot de zomer van 2021. De aanvaller ligt dus nog voor twee jaar vast in Den Haag.

De 27-jarige Amsterdammer maakte in de zomer van 2017 de overstap naar Den Haag. Van Musscher kwam toen over van de Amsterdam Tigers.

“Straks wordt het mijn derde seizoen hier in Den Haag. Ik voel mij goed hier bij de club, dus er is geen reden om weg te gaan. Ik heb zin in het nieuwe seizoen en kan niet wachten om weer prijzen te gaan pakken” aldus Van Musscher.

Afgelopen jaar besloot Van Musscher te stoppen met ijshockeyen. Na een paar wedstrijden begon het toch weer te kriebelen en wilde hij weer gaan spelen. Uiteindelijk speelde Van Musscher 27 wedstrijden, daarin scoorde hij elf keer en gaf hij vijftien assists.

Jan Willem Groenheijde blijft in Den Haag spelen

Jan Willem Groenheijde blijft komend seizoen bij Cairox Hijs Hokij. Groenheijde was dit seizoen derde keeper achter Cas Neuman en Tomislav Hrelja. Cas Neuman is inmiddels vertrokken naar de Zoetermeer Panters.

Groenheijde trainde dit jaar mee met de BeNe League-selectie en speelde zijn wedstrijden in de Eerste Divisie. Hijs Hokij-coach Chris Eimers is tevreden met Groenheijde en wilde hem graag als tweede keeper bij de selectie hebben volgend seizoen.

De 24-jarige doelman kwam vorig jaar over van Red Eagles Den Bosch en speelde daarvoor voor de Zoetermeer Panters.