Ongekende climax in Neuwied: dinsdag alles of niets!

EINDSTAND: EHC Bären Neuwied vs UltimAir Hijs Hokij, 4-5 (na penaltyshots)

Doelpunt(en) UltimAir Hijs Hokij:
26′ Joey Oosterveld (3-1 Powerplay)
33′ Jurryt Smid (3-2)
36′ Chad Niddery (4-3)
58′ Joy Turpijn (4-4)
65′ Ritchie van Hulten (winnende penaltyshot)

Bijzonderheden:
0′ Bij UltimAir Hijs Hokij ontbreekt vanavond Jeffrey Melissant wegens een schorsing. Jay de Ruiter is geblesseerd.

UltimAir Hijs Hokij heeft op deze zondagavond een knappe overwinning behaald in het hol van de ‘beer’! De Haagse ploeg moest vanavond winnen om de droom van een finale levend te houden. Het zag er lang niet rooskleurig uit, want na één periode stond EHC Bären Neuwied maar liefst 3-0 voor. Coach Marco Kronenburg greep echter hard in tijdens de eerste pauze, en dat wierp zeker zijn vruchten af. UltimAir Hijs Hokij nam het initiatief en gaf heel weinig weg. Dit resulteerde in een indrukwekkende comeback; van 3-0 achterstand aan het einde van de periode, naar een 4-3 achterstand.

In de laatste periode werd er alles op alles gezet, en met succes! Turpijn scoorde twee minuten voor tijd de gelijkmaker, waardoor er uiteindelijk overtime volgde zonder verdere doelpunten.

Dit bracht ons naar penaltyshots, waar Van der Schuit de score opende en doelman Magnus een cruciale stop maakte. Het was vervolgens aan Ritchie van Hulten om zijn ploeg op voorsprong te zetten, en dat deed hij met overtuiging! De druk lag daarna op doelman Magnus, en hij kwijtte zich met glans van zijn taak door het laatste penaltyshot van de Duitsers te stoppen! UltimAir Hijs Hokij wint in Neuwied en brengt de serie stand naar 1-1!

De allesbeslissende ‘do or die’ Halve Finale wedstrijd is aanstaande dinsdag 19 maart, om 20.30 uur in onze eigen Uithof! Kom onze mannen naar de finale schreeuwen: klik hier voor alle ticket informatie.

UltimAir Hijs Hokij verliest op z’n Duits tegen Neuwied

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs EHC Bären Neuwied

53′ Donovan de Zwart (1-2)
55′ Joey Oosterveld (2-2)

Een spannende avond in de Haagse Uithof tijdens de eerste wedstrijd van de halve finale-serie tussen UltimAir Hijs Hokij en EHC Bären Neuwied. Hoewel de ploeg van Marco Kronenburg dominant was in de eerste periode, kwamen ze toch op achterstand. In de tweede periode zette Hijs Hokij extra druk, maar slaagde er niet in om te scoren. Neuwied verdubbelde vervolgens pijnlijk hun voorsprong naar 0-2 in de derde periode, wat een tegenvaller was. Gelukkig zorgde het Haagse publiek voor de broodnodige steun en motivatie, resulterend in de 1-2 en even later de gelijkmaker van Oosterveld! De hal barstte van vreugde bij deze goal!

Hijs Hokij zette alles op alles voor de (terechte) winst, maar een snelle uitbraak vlak voor tijd van Smith leidde tot een doelpunt voor Neuwied, waardoor ze met slechts 3 seconden te gaan de overwinning behaalden. Een zeer, zeer pijnlijke nederlaag…

Daarnaast verdienen de scheidsrechters Pascal Keus en Chris van Grisven vanavond complimenten. Zij hebben een wedstrijd, écht een wedstrijd laten worden en deze ware thriller mogelijk gemaakt!

Onze volgende wedstrijd is deze zondag. Dan spelen we om 19:00 uur wedstrijd 2 van de halve finale-serie in het Duitse Neuwied!

Duitse tegenstander in Halve Finale-serie Playoffs

Dinsdagavond heeft het Duitse EHC Bären Neuwied in hun eigen arena het allesbeslissende duel tegen HYC Herentals gewonnen met 4-2. Hierdoor hebben “die Bären” zich geplaatst voor de Halve Finale van de BeNe League Playoffs en zullen ze komend weekend tegen UltimAir Hijs Hokij uitkomen!
We kijken uit naar een mooie best-of-three serie! Om te beginnen aanstaande vrijdag, 15 maart, in onze eigen Uithof! Wil jij daarbij zijn? Boek snel je ticket(s) via deze link!

UltimAir Hijs Hokij wint ook in Leuven: Halve finale bereikt!

EINDSTAND: Chiefs Leuven vs UltimAir Hijs Hokij, 2-5

8′ Jordy van Oorschot (0-1)
18′ Tobie Collard (1-2)
26′ Kyle Brothers (1-3)
51′ Raymond van der Schuit (1-4)
59′ Joey Oosterveld (2-5, Empty Net)

0′ Bij UltimAir Hijs Hokij ontbreekt vanavond Jeffrey Melissant wegens een schorsing. Jay de Ruiter en Jelle Kronenburg zijn geblesseerd.

Vanavond speelde UltimAir Hijs Hokij de tweede wedstrijd van de kwartfinaleserie tegen Chiefs Leuven. Na de overwinning van afgelopen vrijdag in eigen huis heeft Hijs Hokij de kans om vanavond definitief een plek in de halve finale te veroveren. Onder toeziend oog van talloze supporters toonde de Haagse ploeg een totaal ander spelbeeld dan vrijdagavond. Hijs Hokij was weer ouderwets dominant en creëerde talloze kansen, resulterend in een 1-3 voorsprong na twee periodes. Het laatste deel van de wedstrijd verliep probleemloos. Uiteindelijk betekende de ruime 2-5 overwinning in Leuven het einde van het seizoen voor de Chiefs en plaatst Hijs Hokij zich overtuigend in de halve finale van de BeNe League Playoffs!

Onze volgende wedstrijd is de halve finale-serie, de tegenstander is nu nog onbekend. Wel is het zeker dat we aanstaande vrijdag, 15 maart, thuis spelen. Zet dat alvast groots in de agenda!

UltimAir Hijs Hokij heeft moeite met Leuven en wint in overtime

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs Chiefs Leuven, 4-3 (overtime)

13′ Joy Turpijn (1-1)
27′ Joy Turpijn (2-1)
44′ Björn Willemse (3-3 Powerplay)
62′ Joey Oosterveld (4-3)

0′ Bij UltimAir Hijs Hokij ontbreken vanavond Chad Niddery en Jeffrey Melissant wegens een schorsing. Jay de Ruiter en Jelle Kronenburg zijn geblesseerd. Ook coach Marco Kronenburg is er niet bij in de bank wegens een schorsing.

Vanavond zijn de Playoffs officieel van start gegaan in de BeNe League! De komende weken zal onthullen wie zich tot kampioen mag kronen.

UltimAir Hijs Hokij begint de jacht op die titel met een kwartfinaleserie tegen Chiefs Leuven. De koploper moest vanavond verschillende spelers missen, waardoor de opstellingen werden aangepast. Dit was duidelijk zichtbaar, en de Haagse ploeg worstelde met de nummer acht van de BeNe League. Het leek zelfs even op een verliespartij af te stevenen, maar met de steun van het publiek slaagde Willemse erin de gelijkmaker te scoren tijdens de powerplay in de derde periode. In de overtime volgde een mooie aanval van Hijs Hokij, het was Oosterveld die de winnende goal scoorde en het publiek op de banken kreeg!

Onze volgende wedstrijd is deze zondag. Dan spelen we om 18:15 uur wedstrijd 2 van de kwartfinale serie in Leuven!

Onttroond: UltimAir Hijs Hokij verslagen in spannende finale

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs UNIS Flyers Heerenveen, 1-2

15′ Raymond van der Schuit (1-1)

60′ Jeffrey Melissant krijgt 20+20 minuten voor ‘Abuse’. Daarnaast krijgt Chad Niddery 20 minuten voor ‘Spearing’.

UltimAir Hijs Hokij is vandaag onttroond als regerend landskampioen in een intense finale tegen de UNIS Flyers Heerenveen in onze eigen Uithof. Het werd een gelijkopgaande strijd waarbij Hijs Hokij duidelijk moeite had met het sterke verdedigingssysteem van de Flyers, inclusief hun doelman Oosterwijk, die zich keer op keer als een sta-in-de-weg bewees. Met iets meer dan 5 minuten op de klok wisten de Flyers de Haagse goalie Magnus te passeren en de score op 1-2 te zetten. Helaas slaagde Hijs Hokij er niet in dit nog recht te zetten, en daarmee zijn de Flyers nu de nieuwe landskampioen van Nederland. Het was niet goed genoeg vandaag…

Wat betreft de scheidsrechters, tja. Laten we het erop houden dat deze alleen maar Eredivisie willen fluiten en dat dat terug te zien is.

Onze volgende wedstrijd is de kwartfinale van de Playoffs. We beginnen de serie, dat tegen Chiefs Leuven zal zijn, met een thuiswedstrijd in De Uithof op vrijdag 8 maart.

Wedstrijd voor de eer eindigt nipt in Luiks voordeel

EINDSTAND: Bulldogs Liège vs UltimAir Hijs Hokij, 2-1

57′ Donovan de Zwart (2-1)

0′ Bij UltimAir Hijs Hokij ontbreken vanavond Jay de Ruiter, Jeffrey Melissant, Chad Niddery en Bartek Bison.
0′ Een mooi moment: Alan van Bentem keert voor het eerst sinds zijn lange blessure, die hij opliep in december 2022, terug op het ijs.
0′ De 21-jarige Joep de Graaf maakt zijn debuut voor UltimAir Hijs Hokij.

In een uitverkocht Mediacite in Luik heeft UltimAir Hijs Hokij nipt verloren van de regerend BeNe League-kampioen Bulldogs de Liège. Aangezien Hijs Hokij niet meer ingehaald kan worden als koploper, ging deze laatste reguliere competitiewedstrijd puur om de eer. Coach Marco Kronenburg koos ervoor met vier lijnen te spelen. Ondanks stevig verweer van Hijs Hokij tegen de Bulldogs, die deze wedstrijd moesten winnen om zicht te houden op de tweede plaats, trokken de Belgen uiteindelijk nipt aan het langste eind met 2-1.

Onze volgende wedstrijd is op zondag 3 maart. Om 15.00 uur is dan in onze Uithof de finale van het Nederlands Kampioenschap!

UltimAir Hijs Hokij verslaat Eaters en is definitief koploper!

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs Snackpoint Eaters Limburg, 4-1

27′ Jordy van Oorschot (1-1)
42′ Lorenzo Heemskerk (2-1)
59′ Chad Niddery (3-1 Empty Net)
59′ Joy Turpijn (4-1)

0′ Bij UltimAir Hijs Hokij ontbreken vanavond Jay de Ruiter, Jeffrey Melissant en Bartek Bison.
42′ De 21-jarige Lorenzo Heemskerk scoort zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau voor UltimAir Hijs Hokij.

Wat een fantastische avond vol ijshockeyplezier op deze vrijdag! De 1900 toeschouwers werden op het puntje van hun stoel gehouden, want UltimAir Hijs Hokij en Snackpoint Eaters Limburg leverden een spannende wedstrijd die tot het laatste moment boeide. Met een nipte 2-1 voorsprong voor de Haagse ploeg besloten de Eaters één minuut voor tijd hun goalie te vervangen door een extra speler, waardoor het doel leeg bleef. Van der Schuit speelde de puck naar Niddery, die vervolgens de beslissende treffer maakte. Maar de actie stopte daar niet; Turpijn scoorde snel daarna en bracht de eindstand op 4-1.

Deze overwinning plaatst UltimAir Hijs Hokij onbereikbaar aan de top van de reguliere BeNe League-competitie!

Onze volgende wedstrijd is zaterdag 24 februari. Om 19:30 nemen we het dan in België op tegen Bulldogs Liège.