Volle Uithof in extase na ruime zege op Duits Neuwied

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs EHC Bären Neuwied, 6-3

In een volle Uithof met bijna 2000 toeschouwers heeft Hijs Hokij een indrukwekkende overwinning geboekt op EHC Bären Neuwied, de tot dan toe ongeslagen koploper van de CEHL Cup. De Haagse ploeg begon sterk, en dat legde de basis voor een onvergetelijke avond.

De wedstrijd begon uitstekend voor Hijs Hokij met een vroege goal van Justin Evers, die in de derde minuut de puck achter de Duitse goalie schoot (1-0). Toch kwam Neuwied terug in de wedstrijd. In de negende minuut benutte Daniel Becker een powerplay, waarmee hij de gelijkmaker op het scorebord zette (1-1).

In de tweede periode kreeg Hijs Hokij opnieuw de overhand toen Dani van Schilt in de 12e minuut scoorde en de stand op 2-1 bracht. De voorsprong was echter van korte duur. Een verkeerde terugspeelpass van Hijs Hokij leidde tot een grote kans voor Neuwied, waarbij Kirill Litvinov en zijn teamgenoot alleen tegenover goalie Magnus kwamen te staan. Litvinov rondde koel af en bracht de stand opnieuw in evenwicht (2-2) in de 27e minuut. Toch herstelde Hijs zich weer, en vlak voor het einde van de tweede periode maakte Justin Evers zijn tweede goal van de avond, waarmee hij de stand op 3-2 zette.

Laatste gedeelte
De spanning bereikte zijn hoogtepunt in de derde periode. Neuwied gaf zich niet zomaar gewonnen, en in de 48e minuut bracht Janeck Sperling de Duitse ploeg opnieuw op gelijke hoogte (3-3). Maar Hijs Hokij vocht terug, en Donovan de Zwart scoorde twee minuten later de 4-3, wat een cruciaal moment bleek in de wedstrijd.

In de 55e minuut kreeg Hijs een powerplay, en die kans liet Nick Verschuren niet onbenut. Hij vergrootte de marge naar 5-3 en zette Neuwied verder op achterstand. Toen de Duitse ploeg alles op alles zette door hun goalie van het ijs te halen, bekroonde Eric Backman het harde werk van het team met een empty net goal in de laatste minuut van de wedstrijd (6-3).

Een sterk spelend Hijs Hokij boekte een belangrijke en verdiende overwinning tegen een taaie tegenstander, en doorbrak daarmee de ongeslagen status van EHC Bären Neuwied in de CEHL Cup. Deze overwinning geeft het Haagse team een flinke boost voor de rest van de competitie.