Tien vragen aan: Stef Overweg!

De eerste editie van onze nieuwe rubriek; ‘Tien vragen aan…’ In ‘Tien vragen aan…’ geven spelers van Cairox Hijs Hokij antwoord op tien vragen. Wij willen met deze rubriek de fans kennis laten maken met de spelers en staf van Cairox Hijs Hokij. Voor de eerste editie stellen wij vragen aan verdediger Stef Overweg! 

Vraag 1: Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven doe ik genieten. Een groot deel van de dag ben ik aan het werk bij Bol.com. Daarnaast ben ik natuurlijk dagelijks druk met ijshockey. Voor de rest hou ik ervan om samen met vrienden te zijn, ik ben persoonlijk niet iemand die graag alleen is.

Vraag 2: Hoe ben je in aanraking gekomen met het ijshockey?

Ik ben in aanraking gekomen met ijshockey door mijn broer. Hij zat in het voetbalteam met iemand die ijshockey speelde, dit leek hem toen ook interessant en begon met spelen. Nog geen 2 jaar later begon ik ook. Inmiddels speel ik alweer 17 jaar ijshockey.

Vraag 3: Wat is je mooiste ijshockey moment tot nu toe?

Mijn mooiste ijshockey moment moet toch echt wel zijn dat ik ongeveer 5 jaar terug nog met Utrecht het kampioenschap won. Ook al was dit op een iets lager niveau dan tegenwoordig, toch voelt het heel goed om met een hard werkend team dan uiteindelijk kampioen te worden.

Vraag 4: Waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots op mezelf, dat klinkt misschien egoïstisch, maar niet iedereen kan zeggen dat die de leukste en snelste teamsport terwereld kan doen en dat ook nog eens op het hoogste niveau van zijn of haar land.

Vraag 5: Hoe ziet een gemiddelde wedstrijddag er voor jou uit?

Nou er zijn 2 verschillende voorbereidingen voor mij. Ik heb wedstrijddagen dat ik vrij ben en ik heb wedstrijddagen waarop ik gewoon moet werken. Maar ik heb altijd een aantal dingen die ik wel op die dag gedaan wil hebben. Ik wil ervoor zorgen dat ik genoeg heb geslapen, dat ik genoeg water drink en dat ik minimaal een wandeling heb gemaakt van een half uur. Daarnaast zorg ik altijd dat ik een warme maaltijd heb in de middag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pastamaaltijd.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Stef Overweg in actie als speler van Cairox Hijs Hokij.
Vraag 6: Wat vind je het mooiste aan de Club?

Het mooiste aan de club zijn natuurlijk de fans. Daarnaast vind ik ook dat er achter de schermen alles goed is geregeld, ik kan me dan volledig op het ijshockey focussen.

Vraag 7: Welke tip heb jij voor de jeugd van Hijs Hokij?

Als ik een tip moet geven aan de jeugd is dat ze elke keer als ze op de ijsbaan komen, ze hun uiterste best moeten doen om het beste uit zichzelf te halen. En dat ze dit moeten doen met een grote glimlach op hun gezicht. Wat ik in de jaren wel heb gemerkt is dat zolang je lol hebt in wat je doet de rest allemaal wel goedkomt.

Vraag 8: Je bent afgelopen zomer overgestapt naar Cairox Hijs Hokij, geen spijt van je keuze?

Aan het begin van het jaar twijfelde ik of ik wel nog een jaar op het hoogste niveau wilde spelen. Na veel wikken en wegen heb ik toch de keuze gemaakt dit jaar onder de kleuren van Cairox Hijs Hokij uit te komen. Na deze keuze heb ik geen moment meer getwijfeld en ben ik heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Ik leer nog steeds elke dag nieuwe dingen en heb daarnaast lol in het spelletje.

Vraag 9: Wat kan je nog verbeteren aan je spel?

Ik vind dat ik op veel vlakken mezelf nog kan verbeteren. Ik vind persoonlijk dat ik veel kan verbeteren op het vlak van ruimte creëren voor mezelf, hiermee bedoel ik meteen beginnen met schaatsen wanneer ik de puck heb. Daarnaast denk ik dat ik conditioneel nog wel een stuk beter kan en hierdoor ook fysiek een stuk beter in de hoeken ben.

Vraag 10: ‘Ik heb bewondering voor…’

Ik heb bewondering voor Tom Barendregt, omdat hij wetend dat hij ziek was, alsnog als reserve keeper bij onze wedstrijd was zodat het team de wedstrijd kon spelen.

Start a Conversation