Bekerfinale op 27 februari, Final Four begin maart

Alle Nederlandse clubs die uitkomen in de BeNe League hebben in samenspraak met IJshockey Nederland nieuwe data bepaald voor de Bekerfinale en de Final Four, het kampioenschap van Nederland. 

Lees ook: UltimAir Hijs Hokij wint in Mechelen en pakt koppositie terug

De Bekerfinale, die dit jaar tussen Ultimair Hijs Hokij Den Haag en UNIS Flyers Heerenveen gaat, wordt op zondag 27 februari om 15:00 uur gespeeld in De Uithof in Den Haag. Doordat Hijs Hokij als eerste eindigde in de stand van de Bekercompetitie is de Haagse ploeg de gastheer van dit evenement. Het is voor het eerst sinds het seizoen 2019-2020 dat de Bekerfinale weer gespeeld kan worden. De UNIS Flyers zijn de verdedigende bekerhouder.

Kampioenschap van Nederland
De Final Four is het evenement waarin er gestrijden gaat worden om de Nederlandse landstitel. De vier Nederlandse deelnemers aan de BeNe League plaatsen zich voor dit evenement, waarbij de nummer één van de stand in de competitie in de halve finale tegen de nummer vier speelt en de nummer twee tegen de nummer drie. De halve finales worden op vrijdag 4 maart gespeeld in het stadion van de hoogstgeplaatste ploeg. De finale om het landskampioenschap volgt vervolgens op zondag 6 maart. De speellocatie en het tijdstip volgt nog.

Ook de strijd om het landskampioenschap werd de afgelopen twee seizoenen niet gespeeld onder invloed van overheidsmaatregelen om de verspreiding van covid-19 te beteugelen. Het laatste Final Four-evenement werd in 2019-20 gespeeld, .

Start een gesprek