Cairox Hijs Hokij contracteert Boston Bruins draft pick Jesse Gabrielle!

Cairox Hijs Hokij heeft de Canadese Jesse Gabrielle gecontracteerd! Maandagmiddag zette de 22-jarige aanvaller zijn handtekening onder een contract dat hem dit seizoen aan de Haagse club verbindt!

De professionele carrière van Gabrielle begon toen hij in 2015 op 18-jarige leeftijd een contract tekende bij de Boston Bruins. De Bruins brachten hem onder bij de Providence Bruins in de American Hockey League. Dezelfde competitie waar de Nederlandse Daniel Sprong voor uitkomt. Daarnaast speelde Gabrielle 4,5 seizoenen in de Western Hockey League. Gabrielle verscheen in 277 wedstrijden waarin hij 123 goals scoorde, 105 assists gaf en dus goed was voor 228 punten.

NHL Entry Draft
De in Moosomin geboren aanvaller werd door de Bruins geselecteerd in de vierde ronde (105 overall) van het NHL Entry Draft 2015. Tijdens dit evenement selecteren NHL teams om de beurt amateurspelers uit de junior of collegiale competities en professionele spelers uit Europese competities.

Ik kwam Hijs Hokij tegen op internet. De video’s die jullie mediateam heeft uitgebracht spraken mij enorm aan.”
– Jesse Gabrielle 

Plezier kwijt
Het had weinig gescheeld of Gabrielle had zijn schaatsen aan de wilgen gehangen: ”Toen ik op professioneel niveau speelde in Noord-Amerika was mijn plezier in het spelletje weg. Ik wilde niet met tegenzin gaan spelen, dus ik beëindigde mijn contract met de Boston Bruins en wilde stoppen met spelen.” Maar in plaats van zijn schaatsen op te hangen ging Gabrielle naar Australië: ”Daar speelde ik met goede spelers, een goede coach en voor geweldige fans. Daar heb ik mijn passie voor het spel opnieuw gevonden. Ik wist weer waarom ik ooit was begonnen met ijshockeyen. Omdat het leuk is.”

Tekst gaat verder…

Gevoelsmens
De Canadees heeft zin in het avontuur in Den Haag en legt uit hoe hij bij Hijs Hokij terecht is gekomen: ”Ik kwam Hijs Hokij tegen op internet. De video’s die jullie mediateam heeft uitgebracht spraken mij enorm aan. Het leek mij echt een leuke plek om te spelen, dus stuurde ik een e-mail naar coach Chris Eimers. Hij reageerde snel en vroeg gelijk wat mijn plannen waren. Ik antwoordde hem dat ik erover na ging denken, omdat ik ook enkele aanbiedingen had van DEL2, ECHL en Oberliga teams. Ik ben toen bij verschillende teams op bezoek geweest en zelfs met een paar geschaatst, maar niets voelde goed. De coaches waren vaag of de spelers waren niet echt blij. Om geld maakte ik me niet druk, maar ik weigerde ergens te gaan spelen waar het niet goed voelde. Ik wil met plezier spelen en kwam toen weer bij Den Haag uit. Eimers kwam mij ophalen op het treinstation en ik kon meteen zien dat hij een goede kerel was. Hij nodigde mij uit om met het team te gaan trainen. Het is echt een leuk team, ik had hetzelfde gevoel als toen ik video’s van de club op internet zag. Mijn gevoel was goed, dus besloot ik om hier te gaan spelen.”

Doelstelling bijwerken?
”Jesse is een veelzijdige speler”, zegt hoofdcoach Chris Eimers over de nieuwe aanwinst. ”We waren op zoek naar een goalscorer en denken die in Jesse te hebben gevonden. Ik verwacht dat hij zijn bijdrage in de productie voor het team gaat leveren.” Op de vraag of de club de doelstelling moet bijwerken antwoord Eimers: ”Nee, dat is niet nodig. Intern zijn de doelstellingen en de afspraken duidelijk. De focus ligt voorlopig op het beter worden als groep.”

Wij bedanken de sponsoren die de komst van Jesse Gabrielle mede mogelijk hebben gemaakt: Rijschool Fly-Over, Boer SaladesDe UithofOut of the Sun en Z.D.S Touringcars! Super veel dank voor jullie extra ondersteuning!

Gabrielle gaat bij Cairox Hijs Hokij spelen met nummer #63. Hij legt zelf uit waarom: ”Ik ben bij meerdere teams nummer 63 geweest en Brad Marchand van de Boston Bruins is mijn favoriete speler. Dat is de reden dat ik bij Den Haag met dit nummer ga spelen.” Hopelijk is de Canadees begin november op het ijs te bewonderen. Dat heeft te maken met de verblijfverguninngen die goedgekeurd moeten worden. Mogelijk is hij het eerste weekend van november speelgerechtigd, zodat hij kan spelen tegen Nijmegen en Geleen.

Start een gesprek