Cairox Hijs Hokij contracteert international Giovanni Vogelaar!

Cairox Hijs Hokij heeft de Nederlandse Giovanni Vogelaar gecontracteerd! De 23-jarige verdediger komt over van het Oostenrijkse EC Bregenzerwald. Maandagavond tekende Vogelaar een contract dat hem het komende seizoen aan de Haagse club verbindt. 

De in Den Haag geboren Vogelaar speelde sinds 2015 bij Tilburg Trappers en won met de club drie keer het kampioenschap in de Oberliga. De jaren daarvoor speelde de huidige international enkele seizoenen voor de UNIS Flyers Heerenveen en Eindhoven Kemphanen. Afgelopen jaar was de verdediger bij EC Bregenzerwald goed voor 14 goals en 24 assists in 48 wedstrijden in de Alpenliga

Toekomst
De Haagse verdediger is na Jay Huisman, Jurryt Smid, Ronald Wurm, Jay de Ruiter en Oliver Ďuriš de vijfde versterking voor het team van hoofdcoach Chris Eimers. Het is niet de eerste keer dat De Uithof de thuisbasis is voor Vogelaar. De verdediger speelde namelijk bij de U14 en U17 in de jeugd van Hijs Hokij. “Ik heb besloten om in Nederland te blijven om aan mijn toekomst te denken”, begint Vogelaar die blij is om bij Cairox Hijs Hokij aan de slag te gaan: “Ik heb deze keuze gemaakt omdat ik het altijd heel goed kan vinden met al die jongens die bij Den Haag spelen! Ik verheug me erop om weer samen met vrienden te spelen mét familie en vrienden op de tribune! Ik weet zeker dat ik het hier naar mijn zin ga hebben”, aldus de Vogelaar die bij Cairox Hijs Hokij gaat spelen met rugnummer #5.

Vogelaar in actie bij Tilburg Trappers in het seizoen 2018-19 © Arie Leeuwesteijn

Bonus
Hoofdcoach Chris Eimers is enthousiast over de komst van Vogelaar: “Met het aantrekken van Gio halen we een absolute topverdediger voor de BeNe League naar Cairox Hijs Hokij”, zegt hij daarover. “Hij heeft zich sinds zijn debuut in de Eredivisie bij Heerenveen (waar Eimers destijds coach was) ontwikkelt tot een vaste waarde op zowel Oberliga als Internationaal niveau. Vanaf het moment dat Gio aangaf terug te willen naar Den Haag, is er alles aan gedaan om dit mogelijk te maken. Het is een absolute bonus voor onze selectie én club dat hij hier gaat spelen”, aldus Eimers.

Start a Conversation