CAIROX HIJS HOKIJ VERLIEST IN KNOTSGEKKE WEDSTRIJD:

EINDSTAND: Cairox Hijs Hokij – ERA Renomar HYC Herentals 7-8

Doelpunt(en) Cairox Hijs Hokij:
2′ Marco Bommezijn (1-0)
24′ Stace van Bentem (2-5)
24′ Mike Verschuren (3-5)
36′ Jasper Kick (4-5 PowerPlay)
51′ Viktor Gibbs Sjödin (5-7)
57′ Alan van Bentem (6-7)
58′ Raymond van der Schuit (7-7)

Het was een aparte wedstrijd te noemen. In een goed gevulde Uithof was de spanning om te snijden. Bij de start van de wedstrijd wist Cairox Hijs Hokij gelijk de leiding te pakken via Marco Bommezijn; 1-0. Direct na de face-off kwam HYC Herentals op gelijkte hoogte via Vincent Morgan; 1-1. Daarna begon het fout te gaan bij Cairox Hijs Hokij. Na 13 minuten spelen kwam HYC Herentals op voorsprong door opnieuw een doelpunt van Vincent Morgan; 1-2. Drie minuten later kwam Herentals op 1-3 voorsprong door een doelpunt van Kyle Brothers. Aan het einde van de 1e periode kwam de stand zelfs op 1-4 door Vincent Morgan.

In het begin van de 2e periode werd Tomislav Hrelja voor de vijfde keer gepasseerd; 1-5. Coach Chris Eimers was niet tevreden en wisselde Hrelja voor Cas Neuman. Cairox Hijs Hokij wist zich daarna terug te knokken. In de 24e minuut was het Stace van Bentem die wist te scoren; 2-5. In dezelfde minuut kwam Den Haag op 3-5 door een doelpunt van Mike Verschuren. Op de powerplay was het Jasper Kick die de stand op 4-5 schoot! Helaas schoot Kyle Brothers vlak voor het einde van de 2e periode, de 4-6 erin.

In de 3e periode riep vergrootte Herentals zijn voorsprong door opnieuw een goal van Vincent Morgan; 4-7. De omroeper zei dat het publiek massaal achter de spelers moest staan en dat werkte!! Negen minuten voor tijd schoot Viktor Gibbs Sjödin de 5-7 erin. Het publiek ging nog meer achter hun ploeg staan en Den Haag kreeg vleugels! Drie minuten voor tijd was het captain Alan van Bentem die doelman van Looveren passeerde; 6-7! Chris Eimers besloot een time-out te nemen en liet Cas Neuman op de bank zitten. In een 6 op 5 situatie was het Raymond van der Schuit die de puck tussen de palen schoot! De Uithof ontplofte; 7-7!

Het werd overtime. Na een paar seconden spelen gaf scheidsrechter de Wilde een dubieuze straf aan Oliver Pataky. Wij zeggen nooit wat over scheidsrechters, maar dit kon gewoon niet. Op de powerplay was het uiteindelijk Kyle Brothers die de 7-8 erin schoot. Helaas. Cairox Hijs Hokij heeft verloren.

Een heel groot compliment gaat uit naar het team en de supporters, die massaal achter het team gingen staan. Aanstaande zondag vertrekt de spelersbus naar Leuven. Cairox Hijs Hokij moet op bezoek bij Chiefs Leuven. Aanvang die avond is 18:15.