IJs in De Uithof blijft liggen tot minimaal half januari

De vriesmachines in De Uithof blijven aanstaan tot minimaal half januari! Dat is dinsdagavond besloten na overleg tussen alle betrokkenen. Hierdoor blijft het ijs op de binnenbaan liggen. Er zal gewacht worden op de uitkomsten van de komende Corona persconferentie die begin januari zal zijn, waarbij er wel perspectief zal moeten zijn op versoepelingen en dus meer mogelijkheden om met publiek te kunnen spelen.

Begin deze week was er de nodige onrust vanwege mogelijke sluiting van de ijshockeybaan door De Uithof. Met de nieuwe coronamaatregelen is het niet meer mogelijk om te sporten op binnenlocaties. Hierdoor mag het ijs in de ijshockeyhal niet gebruikt worden tot half januari. De Uithof had vastgesteld dat er geen mogelijkheid leek om de binnenbaan (in ieder geval) vier weken ongebruikt te laten staan, wanneer er geen inkomsten zijn van de huurders. Om die reden waren de machines uitgezet om het ijs te laten smelten. Dat is na het overleg met alle partijen teruggedraaid.

De spelers van het BeNe League-team zullen op maandag 3 januari de trainingen weer hervatten en zich gaan voorbereiden op de tweede helft van het seizoen.

Start a Conversation