Final4 definitief niet in Nijmegen

NIJMEGEN – IJshockeyclub Ahoud Devils ziet af van de organisatie van de strijd om de landstitel. Dat heeft het bestuur woensdag aan de ijshockeybond (NIJB) laten weten. Het evenement stond gepland voor het eerste weekend van maart in ijshal Triavium in Nijmegen.

Bron: De Gelderlander

Devils ziet af van de zogeheten Final Four vanwege de ongeregeldheden rondom de bekerfinale in Den Haag van afgelopen zondag.

De ijshockeyclub had woensdag een overleg met de NIJB, gemeente Nijmegen en politie over de incidenten van zondag, waarbij Nijmeegse hooligans voor veel overlast zorgden.

Acht stadionverboden

Twee bussen met supporters werden al voor de finale teruggestuurd naar Nijmegen nadat bij een politiecontrole onder meer vechthandschoenen gevonden waren. Ook tijdens het duel waren diverse ongeregeldheden. De politie doet nog onderzoek.

,,Wij liggen op dit moment enorm onder een vergrootglas”, zegt Devils-voorzitter Joop Vullers. ,,Dat legt te veel druk op de Final Four. Als er ook maar iets misgaat duikt de hele vaderlandse pers erbovenop. Dat willen wij onze kleine organisatie van veelal vrijwilligers niet aandoen.”

De excessen rond de gewonnen bekerfinale tegen Hijs Hokij Den Haag (4-3) zijn volgens Vullers niet door vaste supporters van Devils gepleegd. ,,We leggen acht stadionverboden op, niemand daarvan heeft een seizoenkaart. Buitenstaanders hebben het feestje verziekt voor de vaste kern.”

Final Four

Aan de Final Four om de landstitel doen vier teams mee. Met de huidige competitiestand zijn Eaters Geleen, Heerenveen Flyers, Den Haag en Devils gekwalificeerd. Op zaterdag zijn de halve finales, op zondag de eindstrijd.

,,De afgelopen jaren hebben we er veel werk ingestoken om onze club terug te brengen naar de top”, zegt Vullers over Devils, dat in 2010 failliet ging. ,,De organisatie van zo’n evenement hoort bij dat proces. Spijtig dat buiten onze schuld om dit nu niet door kan gaan.”