Interview met coach Henry Thom: “Afgelopen weken waren een behoorlijke achtbaan”

Henry Thom, de Duitse coach van UltimAir Hijs Hokij dit seizoen, staat voor een uitdaging. Hij neemt de tijd om zijn ervaring tot nu toe te delen en zijn visie op de komende wedstrijden te bespreken.

“De afgelopen weken waren een behoorlijke achtbaan,” erkent Thom. “Er zijn bepaalde momenten in de wedstrijd waarop we heel goed spelen, en dan ineens zijn we ons eigen spel kwijt. Onze grootste uitdaging is consistente prestaties neerzetten,” begint Thom.

Met zijn ervaring als coach in Duitsland onderscheidt Thom verschillen tussen de Nederlandse en Duitse mentaliteit. “Beide hebben totaal verschillende benaderingen. Het is een interessante en leerzame ervaring om met de Nederlandse spelers te werken en hun kwaliteiten te begrijpen. Elke dag leer ik meer over de jongens en probeer ik ze te helpen om vooruitgang te boeken”

Tekst gaat verder onder de foto.

Fotocredits: Sebastiaan Nederhoed

Tactieken en aanpassingen
De start van het seizoen is niet geweest zoals gehoopt. Thom analyseert dit als een kwestie van vasthouden aan de speelstijl. “Wanneer we op ons best zijn, domineren we door hoog druk te zetten en agressief te spelen. Dat hebben de meeste mensen gezien bij de Ron Berteling Schaal en de eerste 30 minuten thuis tegen Diez Limburg. Maar op momenten dat we dat niet kunnen vasthouden, geven we de tegenstander te veel ruimte en spelen we niet meer ons eigen spel. Dat is waar we op dit moment mee worstelen.”

Wat betreft het team zelf, Thom benadrukt: “Ons vermogen om kansen te creëren is goed, we krijgen ook genoeg kansen, maar we moeten veel efficiënter worden in het afmaken van die kansen.”

Over de trainingen zegt de Duitser: “We richten ons momenteel op het verbeteren van onze conditie en tactische flexibiliteit. Ik werk samen met assistent coach Manitas Demelinne om onze stijl te finetunen en ons aan te passen aan verschillende tegenstanders.”

Als voorbereiding op komende wedstrijden, waarbij de ranglijst minder van belang is, benadrukt Thom het belang van aanpassingen: “We hebben analyses gemaakt, en ik heb mijn aanpak aangepast om ons spel te verbeteren. De trainingen zijn gericht op het versterken van onze zwakke punten.”

We creëren heel veel kansen, maar scoren te weinig. Dus dat is de achtbaan op dit moment.

Vooruitzichten voor het weekend
Ter afsluiting spreekt Thom zijn verwachtingen uit voor de komende wedstrijd tegen de Bulldogs uit Luik: “Ik verwacht van Luik een ervaren tegenstander die vooral op de counter en snelheid speelt. We moeten ons eigen spel spelen, de wedstrijd controleren en de punten in De Uithof houden.”

Met zijn oog op consistente verbetering en een tactische benadering wil Thom UltimAir Hijs Hokij op een winnend spoor brengen in de aanstaande wedstrijden.

Start een gesprek