Jeffrey Melissant na twee jaar terug bij Cairox Hijs Hokij!

Jeffrey Melissant keert terug bij Cairox Hijs Hokij! De 30-jarige aanvaller heeft een contract getekend voor twee jaar in Den Haag. Eerder speelde hij van 2016 tot 2018 voor Hijs Hokij en won hij onder meer de bekende ‘Triple’ onder coach Chris Eimers.

Lees ook: Captain Alan van Bentem verlengt contract!

Melissant komt over van Nijmegen Devils, waar hij twee jaar heeft gespeeld. “Dit is een transfer die al een tijdje speelde. Sinds zijn vertrek is er elk jaar wel even contact geweest met ons”, zegt voorzitter Harry Vlaardingerbroek. “We zijn blij dat het uiteindelijk gelukt is om zo’n ervaren speler, met een verleden bij Den Haag, terug te halen naar Hijs Hokij.” Melissant haalde in zijn twee seizoenen bij Den Haag een puntenaantal van 125 punten: 49 doelpunten en 76 assists.

Tekst gaat verder onder de foto.

Melissant in actie voor Hijs Hokij in 2017-2018.

Plezier
De aanvaller zelf is blij met zijn terugkeer in de hofstad: “Ik had een hele fijne tijd in Den Haag en daarom de keuze gemaakt om terug te gaan naar de club (en grotendeels het team) waarmee ik de triple won. Er is ook elk jaar wel wat contact geweest met Hijs om naar de opties te kijken”, begint Melissant die uitlegt waarom hij vertrekt bij Nijmegen: “Bij Nijmegen heb ik het naar mijn zin gehad, maar ik ben inmiddels aan het eind van mijn carrière beland en ik wil deze graag afsluiten bij de club waar ik als ijshockeyer het meest naar mijn zin had. Dat is gewoon Den Haag. Tevens vind ik Chris Eimers een fijne coach om mee samen te werken.”

De nummer #19 weet wel wat hij als doelstelling stelt voor het nieuwe seizoen: “Voor komend seizoen verwacht ik dat we weer prijzen gaan pakken. Er staat een goed en ervaren team, die niet bang is om ergens vol voor te gaan. En vergeet de fans niet die een top sfeer neer kunnen zetten, waardoor het team gemotiveerd wordt om nog even een tandje bij te zetten. Ik hoop ook veel ervaring toe te voegen, ook voor de jongere jongens”, aldus Melissant.

Start a Conversation