Nederlaag tegen UNIS Flyers, omgezet in overwinning door administratieve dwaling Flyers

Op 28 januari werd de BeNe League wedstrijd UltimAir Hijs Hokij tegen UNIS Flyers Heerenveen gespeeld. Deze wedstrijd in De Uithof ging verloren met 2-4, maar achteraf bleek dat er een onreglementaire speler op de wedstrijdsheet stond. Vandaag is Hijs Hokij geïnformeerd dat deze wedstrijd in een 5-0 reglementaire overwinning is omgezet .

De reden hiervan is dat bij deze wedstrijd Flyers-speler Kevin Nijland op de E-Sheet vermeld staat en na afloop is afgetekend door hun coach Mike Nason. Echter was Kevin Nijland voor deze wedstrijd niet speelgerechtigd. De club/coach is zelf verantwoordelijk voor het in orde maken van de E-sheet. Dit was hier dus niet het geval. De tuchtcommissie heeft hier naar gekeken en deze zaak beoordeeld. Gevolg: de 2-4 nederlaag wordt omgezet in een reglementaire 5-0 overwinning voor UltimAir Hijs Hokij.

De Flyers zijn tegen dit besluit in beroep gegaan, echter kan dit helemaal niet aangezien dit een gestandaardiseerde straf is. In het BeNe League reglement staat al volgt: “Door het bestuur van de BeNe-league kunnen spelregels, (delen van) het sportreglement en (tijdelijk) accommodatiereglement worden aangewezen waarvan bij overtreding de
behandeling niet door het Orgaan van Besluit plaatsvindt, maar waarvan bij overtreding een door het bestuur van de BeNe-league vast te stellen gestandaardiseerde tuchtmaatregel wordt opgelegd. Tegen deze gestandaardiseerde tuchtmaatregelen is geen beroep mogelijk.”

Start een gesprek