Playoffs: de jacht op vier prijzen

UltimAir Hijs Hokij won afgelopen weekeinde live op de NOS de tweede landstitel op rij. Eerder legde de ploeg van Chris Eimers al beslag op de nationale beker. Vanavond begint de Haagse club aan de jacht op de vierde prijs van het seizoen: de BeNe League. Mechelen Golden Sharks zal echter vermoedelijk alles willen doen om dit te voorkomen.

Bron: BeNe League

Even terug naar de reguliere competitie. Hijs Hokij eindigde met 56 punten uit 28 wedstrijden uiteindelijk op de tweede plaats, terwijl Golden Sharks in dezelfde hoeveelheid wedstrijden 23 punten veroverde. Jeffrey Melissant (58 punten) was tijdens de reguliere competitie met afstand de topscorer van de Haagse ploeg en speelde ook een hoofdrol in de eerdere wedstrijden dit seizoen om hoofdprijzen. Chad Niddery en Jay Huisman zijn de andere twee spelers die meer dan een punt per wedstrijd produceren. Doelman Brett Magnus wordt gezien als wellicht de beste doelman in de competitie.

De Canadese doelman Brett Magnus tussen de doelpalen bij een wedstrijd tegen de Sharks.

Mechelen leunt voor zijn productie sterk op de twee imports. Vooral de Let Verners Egle heeft een productief seizoen met 29 goals en 18 assists in 28 wedstrijden. De Fin Kim Miettinen verzamelde 38 punten, waarvan 29 assists. Ook de ervaren Vadim Gyesbreghs levert met 10 goals en 24 assists een belangrijke bijdrage aan het seizoen van Mechelen. Wouter Peeters en Mike Gysbrechts delen de taken in het doel bij het team dat tijdens de jaargang meer treffers incasseerde dan Den Haag scoorde.

Den Haag is natuurlijk de favoriet in de serie. Zeker gezien de 7-0 overwinning nog maar twee weken geleden in de meest recente ontmoeting tussen de twee ploegen. De andere wedstrijden waren een stuk spannender al was het ook toen iedere keer Den Haag dat aan het langste eind trok. Een wedstrijd ging naar overtime en de andere twee werden met respectievelijk een en twee goals in het voordeel van Hijs beslist.

De eerste wedstrijd begint vanavond om 20:30 uur in De Uithof. De tweede wedstrijd staat voor zondagmiddag 17:00 uur op het programma in Mechelen. Het eventuele derde duel staat voor dinsdagavond in Den Haag op het programma. Adam Brock is vanavond de scheidsrechter met Bram Zwarthoed en Louis Beelen op de lijnen.

Start a Conversation