Tien vragen aan: Chris Eimers!

In ‘Tien vragen aan…’ geven spelers van Cairox Hijs Hokij antwoord op tien vragen. Wij willen met deze rubriek de fans kennis laten maken met de spelers en staf van Cairox Hijs Hokij. In deze vierde editie stellen wij de vragen aan coach Chris Eimers! 

Vraag 1: Hoe ben je in aanraking gekomen met het ijshockey?

Ik ben door mijn broer met ijshockey in aanraking gekomen. Hij was groot fan van Bondspaarbank Gijs Groningen, waar ik ook vandaan kom.

Vraag 2: Je speelde als speler bij clubs als Rotterdam, Amsterdam, Heerenveen en Groningen, heb je daar het maximale eruit gehaalt?

Qua prijzen heb ik in Amsterdam het meeste uit mijn carriere gehaald. Dat waren echt goede teams en speelden we ijshockey op een hoog niveau. Persoonlijk denk ik dat ik niet alles uit mijn talent heb gehaald.

Vraag 3: Wat is je mooiste ijshockey moment tot nu toe?

Er zijn heel veel mooie ijshockey momenten. Zowel als speler als coach heb ik het geluk (gehad) kampioenschappen te winnen. Tevens de vriendschappen die zijn ontstaan zijn voor mij heel waardevol. Een mooiste moment kiezen is bijna onmogelijk. Dan kies ik toch voor mijn eerste wedstrijd in het eerste van Gijs, vol Stadspark, vriendschappelijke tegen Heerenveen, rugnummer 2, en een assist.

Vraag 4: Waarom wilde je na je spelerscarriere graag coach worden?

Omdat het coach zijn gewoon bij mij past. IJshockey is mijn passie, ik hou gewoon van ijshockey, vind het een uitdaging om met mensen te werken en het team beter te maken. Dat lukt de ene keer beter dan de andere keer, en dan gaat het er weer om hoe jij jezelf als coach ontwikkelt. Het gaat uiteindelijk altijd om het team.

Vraag 5: Hoe ziet een gemiddelde wedstrijddag er voor jou uit?

Opstaan, werken, eten en door naar de ijsbaan. Het meeste werk zit in de trainingen. De wedstrijden zijn vaak een herhaling van wat je hebt geoefend en wat je wilt bereiken. Je bespreekt nog een keer de kracht en de zwaktes van de tegenstander, en dan is het aan de spelers om hun succes te bepalen.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Vraag 6: Je bent nu al 5 jaar coach van Hijs Hokij, wat vind je het mooiste aan de Club?

Het mooiste is het club gevoel, en het karakter van de club! Wij zijn Hijs, Wij zijn de Beste!

Vraag 7: Als jij iets kon veranderen aan de BeNe League, wat zal dat dan zijn?
  • Max 10 teams en een dubbele competitie, dan heb je 36 competitie wedstrijden.
  • 1 weekend vrij houden voor de bekerfinale en 1 weekend vrij houden voor het Final4 weekend.
  • Play-offs 1/4 finale best of 3, 1/2 -en finale best of 5.
  • Onder 21 regel kan vervallen en statusregel aanpassen.
  • 3 imports max per team en spelers met een Belgisch of Nederlands paspoort gelden niet als import spelers.
  • OT in de competitie 3 vs. 3, 5 min dan penaltyshots.
  • OT in play-offs 5 vs. 5, spelen tot er wordt gescoord.
  • 4 man systeem voor scheidsrechters.

Maar als ik er over na ga denken, kom ik vast nog wel op een aantal verbeterpunten.

Vraag 8: Wat zal je nog kunnen/willen leren als coach??

Zoveel! Je leert iedere dag als coach en zeker wanneer je met mensen werkt. Ik zou wel willen leren om me beter in spelers te kunnen verdiepen. Wanneer een speler een andere ambitie heeft dan ik, of een andere beleving heeft van het bereiken van succes, dan heb ik moeite om daar op juiste wijze mee om te gaan.

Vraag 9: Wanneer ben je tevreden over dit seizoen?

Wanneer de doelstellingen zijn gehaald en er aan het einde van het seizoen het maximale eruit is gehaald. De doelstellingen waren/zijn het bereiken van de halve finale beker, Final4 spelen en het bereiken van de halve finale BeNe League, inclusief het winnen van een prijs. Je moet aan het einde van het seizoen elkaar in de ogen kunnen kijken en weten dat er niet meer in heeft gezeten, ongeacht het resultaat.

Vraag 10: ‘Ik heb bewondering voor…’

De strijd van Tom tegen deze k*t ziekte en de manier hoe hij hier mee omgaat!

Start een gesprek