Tien vragen aan: Zach Doerring!

In ‘Tien vragen aan…’ geven spelers van Cairox Hijs Hokij antwoord op tien vragen. Wij willen met deze rubriek de fans kennis laten maken met de spelers en staf van Cairox Hijs Hokij. In deze vijfde editie stellen wij de vragen aan coach Zach Doerring! 

Vraag 1: Wat doe je in het dagelijks leven?

In mijn dagelijks leven verken ik graag nabijgelegen steden en het centrum van Den Haag. Brett (Magnus red.) en Doug (Rose red.) hebben me al veel coole plekken laten zien. Ik help ook graag met jeugdspelers wanneer ik kan. Daarnaast speel ik in mijn vrije tijd videogames en lees ik ook.

Vraag 2: HOE BEN JE IN AANRAKING GEKOMEN MET HET IJSHOCKEY?

Ik begon met ijshockey toen ik ongeveer 6 jaar oud was. Ik zag mijn oudere broer spelen en ik wilde net zoals hem zijn.

Vraag 3: Wat is je mooiste ijshockey moment tot nu toe?

Mijn mooiste ijshockeymoment is dat ik 4 jaar lang collegehockey speelde. Ik speelde veel leuke wedstrijden en maakte onderweg zoveel leuke herinneringen en vrienden.

Vraag 4: Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op de vriendschappen die ik via het ijshockey heb gemaakt. Als je eenmaal veel ijshockey speelt, realiseer je je hoe klein de hockeywereld eigenlijk is en hoeveel connecties er in zitten.

Vraag 5: Hoe ziet een gemiddelde wedstrijddag er voor jou uit?

Op speeldagen ben ik vroeg wakker, maak ik ontbijt en ga ik een beetje stretchen. Daarnaast ben ik niet echt bijgelovig ofzo. Zolang ik vroeg op de ijsbaan sta, ben ik klaar om te gaan.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Vraag 6: wat vind je het mooiste aan de Club?

Wat ik leuk vind aan de club is hoe aardig iedereen is. Van het team tot de fans, iedereen was zo gastvrij voor mij toen ik hier in januari kwam.

Vraag 7: waarom speel je met rugnummer #34?

Ik wilde een leuk rugnummer kiezen, dus ik koos #34 net zoals NHL-speler Auston Matthews.

Vraag 8: Je bent begin dit jaar overgestapt naar Cairox Hijs Hokij, geen spijt van je keuze?

Ik ben echt blij dat ik deze beslissing gemaakt hebt! De stad heeft veel te bieden en het ijshockey hier is erg leuk. Ik heb genoten van mijn tijd in kleinere steden, maar het leven in een grote stad is een leuke verandering.

Vraag 9: wat kan je nog verbeteren aan je spel?

Er zijn nog best veel dingen die ik kan verbeteren in mijn spel. Zoals meer chemie krijgen met mijn nieuwe teamgenoten, leren hoe ik op een Hijs-manier ijshockey kan spelen en wat nog beter kan is sneller schieten.

Vraag 10: ‘Ik heb bewondering voor…’

Ik bewonder alle mensen in mijn leven die me hebben geholpen om te komen waar ik nu ben. Of het nu een coach, een vriend of een mentor was, ze hebben me gevormd tot de persoon die ik vandaag ben.

Start a Conversation