UltimAir Hijs Hokij geeft voorsprong uit handen en verliest na penaltyshots

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs EHC Bären Neuwied, 4-5 (na penaltyshots)

Doelpunt(en) UltimAir Hijs Hokij:
6′ Tobie Collard (1-0)
7′ Raymond van der Schuit (2-0)
13′ Chad Niddery (3-0)
58′ Joey Oosterveld (4-4)

Bijzonderheden:
0′ Bij UltimAir Hijs Hokij ontbreekt vanavond Jeffrey Melissant wegens een schorsing. Jay de Ruiter is geblesseerd.

Vanavond vond de allesbeslissende halve finale wedstrijd plaats tussen UltimAir Hijs Hokij en het Duitse EHC Bären Neuwied. Hijs Hokij startte met een knal en stond na het eerste kwartier spelen met 3-0 voor. Het leek een veelbelovende avond te worden. Neuwied wist echter in het tweede deel terug te komen en bracht de score terug naar 3-1. Lange tijd leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor de Haagse ploeg. Maar binnen slechts één minuut, in de 57e minuut, scoorden de Duitsers drie doelpunten en namen ze de leiding met 3-4. Een ongelooflijke ommekeer, waarop Hijs Hokij alles op alles moest zetten. Gelukkig trok Oosterveld kort daarna de stand gelijk: 4-4.

Net als zondag volgde er overtime, waar opnieuw geen doelpunten vielen. Dit betekende dat penaltyshots nodig waren, waarbij Hijs Hokij 3 keer scoorde, maar Neuwied 4 keer, waardoor de Duitsers met de overwinning naar huis gaan en zich plaatsten voor de finale… Ongelofelijk maar waar. Het seizoen is abrupt tot een einde gekomen…

Voor nu willen we iedereen bedanken voor dit seizoen en de steun. Binnenkort volgt meer informatie over de slotavond, waar we samen het seizoen kunnen afsluiten.