Vrees wordt werkelijkheid: einde seizoen voor Van Bentem

Alan van Bentem heeft bij de laatste wedstrijd van 2022 een zware knieblessure opgelopen. Tijdens de wedstrijd van 23 december tegen de Zoetermeer Panters kreeg de 36-jarige aanvaller een veelste lage (en niet bestrafte) ‘heupcheck’ die daardoor niet op zijn lichaam, maar op zijn knieën gecheckt werd. Van Bentem kon niet verder en verliet per direct het ijs. De knie is er slecht aan toe, waardoor het seizoen definitief ten einde is voor de captain.

Alsof het seizoen nog niet erg genoeg is voor Hijs Hokij. De één na de andere speler lijkt dit jaar uit te vallen met een blessure. Nu moet Van Bentem afhaken met een ernstige knieblessure. Toen het gebeurde was vanaf de tribunes al te horen: “Dat ziet er niet goed uit.” Onderzoek heeft nu uitgewezen dat de schade in de knie van de aanvaller dusdanig erg is dat hij dit seizoen niet meer in actie komt.

Een zware tegenvaller voor Van Bentem en de Haagse club. Het seizoen duurt nog een aantal maanden en op zondag 22 januari staat de Bekerfinale tegen de UNIS Flyers op het programma. De captain moet al deze wedstrijden dus verstek laten gaan…

Start a Conversation