Besluit over deelname BeNe League uitgesteld tot 30 september

Delen:

Gaat Cairox Hijs Hokij en de overige Nederlandse clubs deelnemen aan de BeNe League van 2020-2021? Dat wordt nog heel spannend. De knoop zou op 15 september worden doorgehakt, maar na het overleg van dinsdagavond is deze beslissing uitgesteld. Reden is dat er nog teveel onzekerheid is en er zaken zijn, ook mogelijke lichtpuntjes, die eerst nader onderzocht moeten worden. 

Het besluit tot uitstel is mede tot stand gekomen na overleg tussen de Nederlandse en Belgische clubs en het bestuur van de BeNe League. Uiterlijk 30 september moeten de Nederlandse clubs laten weten of deelname aan de BeNe League van 2020-2021 haalbaar en verantwoord is.

Afweging
Cairox Hijs Hokij-voorzitter Harry Vlaardingerbroek denkt dat het noodzakelijk is dat de tijd wordt genomen voor een zorgvuldige afweging: ”Sommige clubs hadden de stekker eruit moeten trekken als er vandaag een beslissing moest vallen”, begint Vlaardingerbroek. ”Ook voor ons is het een reële optie dat de competitie uiteindelijk niet wordt uitgespeeld als het echt niet haalbaar blijkt te zijn. De financiële impact en de risico’s voor de clubs zijn groot. Dat moeten we echt niet onderschatten. Wel willen wij maximaal alle mogelijkheden onderzocht hebben voordat wij een definitief besluit nemen.”

Start een gesprek