IJshockey krijgt uitzondering rondom 1.5 meter regel!

Delen:

Geweldig nieuws voor ijshockey in het algemeen! IJshockey Nederland heeft na uitvoerig overleg met NOC*NSF en VWS een uitzonderingspositie gekregen rondom de 1,5 meter afstand regel in de spelers- en strafbank!

Het was een moeilijke drempel voor veel ijshockeyclubs: personen van 18 jaar en ouder moeten 1.5 meter meter afstand houden. Dus ook in de spelers- en strafbank moet afstand worden gehouden. De banken zijn normaal gesproken hiervoor te klein en dienen dus aangepast te worden. Maar vandaag is er voor de sportsector een uitzondering gemaakt om in de sport en spelsituaties waar dit niet mogelijk is de 1.5 meter afstand tijdelijk/zo kort mogelijk los te laten!

Speelveld
Voor ijshockey geldt dat ook de spelersbank en strafbank onderdeel zijn van het speelveld. Derhalve mag ook op de spelersbank en de strafbank de 1.5 meter afstand los worden gelaten. Wel is het advies om: in de bank met minimaal aantal begeleiding en coaches aanwezig te zijn, dat begeleiding en coaches mondkapjes dragen en dat begeleiding en coaches 1.5 meter afstand bewaren van de spelers. In de strafbank dienen spelers en strafbank official zo veel mogelijk 1.5 meter afstand te bewaren.

Maar voor de goede orde, daar waar mogelijk moeten we nog steeds ons gezond verstand gebruiken en de 1.5 meter afstand regel daar waar mogelijk nog steeds in acht te houden.

.

Start een gesprek