Bjorn Borgman wint Bennie Tijnagel-Trofee!

Delen:

Jaarlijks reikt IJshockey Nederland tijdens de Ron Berteling Schaal de awards uit over het afgelopen seizoen. Omdat het ijshockey in Nederland dit seizoen vanwege corona grotendeel stilligt is er gekozen voor een online uitreiking. De prijs voor beste jonge spel­er in de hoog­ste Ned­er­landse ijshock­ey­competi­tie gaat dit jaar naar Bjorn Borgman! IJshockey Nederland zocht de 18-jarige verdediger op.

De jonge verdediger werd met een list naar De Uithof gelokt om de prijs in ontvangst te nemen. Borgman volgt Ernesto Klem op als winnaar van de Bennie Tijnagel-Trofee. Hij wordt bij de ijsbaan door gastheer Tim van der Meulen verrast en krijgt nog een speciale boodschap van onze coach Chris Eimers: ‘Je hebt afgelopen jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Waar we eerst spraken over een posititie als zesde verdediger, speelde je uiteindelijk in de eerste lijn naast Doug Rose als vaste waarde binnen het team’, zegt Eimers in een eerste reactie.

Zie de video hieronder.

Tweede speler
De Ben­nie Tij­nagel-Tro­fee wordt sinds seizoen 2010 – 2011 jaar­lijks toegek­end aan de beste jonge spel­er in de hoog­ste Ned­er­landse ijshock­ey­competi­tie. Alleen spel­ers die aan het einde van het seizoen niet oud­er zijn dan 22 jaar komen in aan­merk­ing voor de trofee. Borgman is de tweede speler van Hijs Hokij die de Bennie Tijnagel-Trofee wint. Eerder was het Raymond van der Schuit die in 2016-17 de award in ontvangst mocht nemen.

Start een gesprek