Blessure-update: Alan van Bentem blijft knokken!

Alan van Bentem is vastberaden om sterker dan ooit terug te keren naar het ijs. Na een zware knieblessure opgelopen in de wedstrijd tegen de Zoetermeer Panters in december vorig jaar, heeft onze captain moedig gerevalideerd.

In februari van dit jaar onderging Van Bentem een intensieve operatie, waarbij een volledige kruisband- en binnenbandreconstructie werd uitgevoerd. Deze operatie markeerde het begin van een zware en langdurige revalidatieperiode. Het is inmiddels zeven maanden na de operatie, en Alan heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt aan zijn herstel.

De revalidatie is geen makkelijke weg geweest. De aanvaller beschrijft de mentale strijd: “Eén van de dingen die ik wel geleerd heb de afgelopen maanden is dat je niet sneller kunt dan je kan. Het hoofd wil meer, maar je lichaam werkt tegen. Dat brengt zeker de nodige frustratie en mentale uitdagingen met zich mee. Als topsporter staat je lichaam altijd ‘aan’. In de beginfase van de revalidatie bestonden de oefeningen uit opstaan en gaan zitten. Je lichaam gaat je in de weg staan, want in je hoofd wil je voluit gaan…”

Tekst gaat verder onder de foto.

Alan van Bentem met de Beker van Nederland in 2022.

Vooruit kijken
Zijn revalidatie omvat talloze bezoeken aan de fysiotherapeut, waar hij stap voor stap zijn kracht en stabiliteit herwint. Deze uitdagingen hebben zijn vastberadenheid alleen maar versterkt. “Voor nu is elke stap vooruit er weer één! Mijn doel en streven is om weer volop op het ijs te kunnen staan. Een prachtig streven waar ik enorm naar uitkijk!” aldus de aanvaller.

De recente bevestiging van de chirurg dat de aanhechtingen goed hersteld zijn en dat Van Bentem nu kan beginnen aan intensievere trainingen, markeert een belangrijke mijlpaal in zijn herstelproces. “De chirurg zei bij mijn laatste bezoek dat ik vol mag gaan optrainen. Dat was super goed nieuws!”, sluit van Bentem af.

Elke vooruitgang, hoe klein ook, is een stap in de goede richting. Van Bentem is dankbaar voor de voortdurende steun van de supporters, de club en de fanclub. Hij kijkt ernaar uit om snel weer in actie te komen en iedereen weer vanaf het ijs te begroeten

Start een gesprek