Cairox Hijs Hokij contracteert Slowaak Oliver Ďuriš!

Cairox Hijs Hokij heeft de Slowaakse aanvaller Oliver Ďuriš vastgelegd! Deze week bereikte de club een akkoord met Ďuriš die een contract tekent dat hem het komende seizoen aan Cairox Hijs Hokij verbindt. De Slowaak komt over van MHK Dubnica, waar hij de afgelopen drie seizoenen 119 wedstrijden in Slovakia2 voor speelde. Ďuriš gaat in Den Haag spelen met rugnummer #83.

Oliver Ďuriš is geboren op 13 september 1988 in het Slowaakse Povazska Bystrica. Hij begon zijn profcarrière in zijn geboorteland bij HK Dukla Trencin, dat uitkomt op het hoogste niveau in Slowakije. In 2013 maakte hij de overstap naar de Oberliga om bij Königsborner JEC te gaan spelen. Vervolgens kwam de aanvaller in Duitsland nog uit voor Hannover Indians en FASS Berlin. Ďuriš speelde in totaal 140 wedstrijden in vier seizoenen in de Oberliga, waar hij 188 punten wist te halen.

Met de komst van Ďuriš haalt Cairox Hijs Hokij opnieuw een Slowaak binnen, naast bekende namen als Imrich Petrik, Oliver Pataky en Tomas Pek is Ďuriš de tiende Slowaak in de historie van de club.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ďuriš (R) in dienst van Hannover Indians.

Terug naar geboorteland
Na zijn Duitse avontuur keert Ďuriš in 2017 terug naar de Slowaakse competitie. Ditmaal bij MHK Dubnica, de club waar hij tot de zomer van 2020 zal spelen. De aanvaller haalde afgelopen seizoen 33 punten, wat hem nét geen topscorer van zijn team maakte. Komend seizoen gaat Ďuriš dus voor Cairox Hijs Hokij spelen: ”Ik kies voor Den Haag omdat het al vele jaren één van de beste teams in de competitie is. Ook is het leuk om te zien dat er veel fans komen kijken bij de thuiswedstrijden van de club! Mijn doel is ook om met deze mooie club prijzen te winnen!”, aldus de aanvaller.

Hoofdcoach Chris Eimers ziet zijn selectie met de komst van de 31-jarige Ďuriš completer worden: ”We hebben gezocht naar een ervaren import, met een goede staat van dienst en die anderen beter laat spelen. Daarnaast wilden we een allround aanvaller die, zowel met als zonder puck, van toegevoegde waarde kan zijn en zijn verantwoordelijkheid kent in alle 3 de zones. Met het aantrekken van Oliver zijn wij overtuigd deze te hebben gevonden”, aldus Eimers.

Selectie bijna compleet
Inmiddels is het team bijna compleet. Naast de vele verlengingen van Nederlandse spelers is Ďuriš de tweede import van Cairox Hijs Hokij. Eerder verlengde de club met de Canadese doelman Brett Magnus. Het is nog mogelijk om één import te contracteren.

Start a Conversation