Cairox Hijs Hokij haalt Amerikaanse Doug Rose binnen

Cairox Hijs Hokij heeft de 25-jarige Doug Rose gecontracteerd. De Amerikaanse verdediger komt over van Knoxville Ice Bears dat uitkomt in de Amerikaanse Southern Professional Hockey League (SPHL). 

Op 18-jarige leeftijd tekende Rose in de Noord-Amerikaanse Hockey League (NAHL) bij de Fairbanks Ice Dogs, waar hij 3 seizoenen voor zal uitkomen. Daarna ging Rose in de NCAA Division III spelen, dezelfde competitie waar voormalig BeNe League-toppers Kyle Brothers en Cheyne Matheson vandaan komen. Na 4 jaar in de NCAA III begon Rose zijn professionele carrière bij de Knoxville Ice Bears in de SPHL. Afgelopen seizoen scoorde hij 9 keer en gaf 25 assist, wat Rose de beste verdediger van zijn team maakte met de meeste punten (34). Dankzij zijn goede prestaties kwam de Amerikaan in het SPHL Second All-Star Team van 2018-2019.

Ik weet dat de club een succesvol verleden heeft, deel uitmaken van een winnende cultuur is ideaal voor elke speler. Ik haat namelijk verliezen.”

Doug Rose
Doug Rose afgelopen jaar als speler van de Knoxville Ice Bears


De verdediger kan niet wachten om op het ijs te staan in De Uithof: ”Ik ben vereerd om een speler van Cairox Hijs Hokij te zijn. Coach Chris Eimers was gelijk behulpzaam toen we elkaar voor het eerst spraken. Ik kreeg onder andere de kans om met spelers te praten en zij spraken vol lof over Eimers, de club en de stad Den Haag. Hierdoor was het makkelijk om voor Cairox Hijs Hokij te kiezen” aldus Rose die een doel voor zichzelf stelt voor komend seizoen: ”Een persoonlijk doel van mij is om het team te helpen kampioenschappen te winnen. Ik weet dat de club een succesvol verleden heeft, dus deel uitmaken van een winnende cultuur is ideaal voor elke speler. Ik haat namelijk verliezen.” Rose omschrijft ook specifiek wat zijn kwaliteiten op het ijs zijn: ”Enkele eigenschappen die de supporters gaan zien bij mij zijn goed schaatsen, passen, in hoog tempo spelen en de juiste mentaliteit hebben.”

Prioriteit
Hoofdcoach Chris Eimers is blij dat Doug Rose het team komt versterken: “Na het verlies van Jurryt Smid zijn we opzoek gegaan naar een vervanger. Uiteindelijk had het onze prioriteit om ook de verdediging van aanvallende impulsen te voorzien. We zijn dus gaan kijken naar een aanvallende verdediger, Rose voldoet aan dit beeld. Hij is een complete speler die begrijpt wanneer hij in de aanval moet gaan en achterin moet blijven.”

Drie imports
Rose gaat bij Cairox Hijs Hokij spelen met rugnummer 70, het nummer waar hij al van kinds af aan mee speelt. De Amerikaan is de tweede import die de club aantrekt. Eerder maakte de Canadese goalie Brett Magnus al de overstap naar Den Haag. Het aantal toegestane imports voor komend seizoen is door de BeNe League-organisatie verhoogd naar 3 imports. Er is dus nog ruimte om een derde import-speler te contracteren.