Cairox Hijs Hokij versterkt zich met Zach Doerring

Zach Doerring is de nieuwe import van Cairox Hijs Hokij. De Amerikaan heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot het einde van het seizoen in Den Haag houdt.

Zach Doerring is een aanvaller uit Chanhassen, Minnesota. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor Åmåls SK in Division 2 in Zweden. In die competitie haalde hij 67 punten (26G, 41A). Daarmee was hij de vijfde speler van de competitie met de meeste punten.

Tekst gaat verder onder de foto 

Doerring als speler van Åmåls SK.

Voordat de aanvaller naar Zweden vertrok speelde Doerring vier jaar in de Amerikaanse NCAA III, dezelfde competitie waar onze andere import Doug Rose vandaan komt. In vier jaar tijd stond de teller op 105 wedstrijden en 78 punten (28G, 50A). In 2017-2018 is Doerring zelfs uitgeroepen tot ‘Player of the Year’ van de NCAA III.

Mijn doelen voor dit seizoen zijn om mijn vaardigheden elke dag te verbeteren om het team te helpen en te slagen in de BeNe League!”

– Zach Doerring

De 25-jarige aanvaller is blij met zijn overstap naar Den Haag: “Ik heb voor Cairox Hijs Hokij gekozen omdat ik alleen maar goede dingen hoorde over de stad, het team en de fans. Mijn doelen voor dit seizoen zijn om mijn vaardigheden elke dag te verbeteren om het team te helpen en te slagen in de BeNe League! Ik heb er veel zin in en kan niet wachten om te spelen in De Uithof!”

Doerring gaat bij Cairox Hijs Hokij spelen met nummer #34. Hopelijk is de Amerikaan snel op het ijs te bewonderen. Dat heeft namelijk te maken met de verblijfverguninngen die goedgekeurd moeten worden en wat tijd in beslag neemt.

Start a Conversation