CAIROX HIJS HOKIJ ZET STIJGENDE LIJN VOORT IN GELEEN

EINDSTAND: MICROZ EATERS LIMBURG – CAIROX HIJS HOKIJ: 5-9!

Doelpunt(en) Cairox Hijs Hokij:
6′ Alan van Bentem (0-1)
20′ Alan van Bentem (2-2)
25′ Jurryt Smid (2-3 PowerPlay)
29′ Joey Oosterveld (2-4)
29′ Donny van Musscher (2-5)
33′ Jasper Kick (2-6)
45′ Viktor Gibbs Sjödin (3-7)
48′ Jasper Kick (3-8 PowerPlay)
57′ Raymond van der Schuit (5-9)

Wat een wedstrijd was het in het Glanerbrook! De mannen van Chris Eimers wisten met maar liefst 5-9 te winnen van koploper Microz Eaters Limburg!

In de 1e periode ging het gelijk op. Na 6 minuten was het captain Alan van Bentem die Cairox Hijs Hokij op voorsprong schoot; 0-1. Den Haag hield goed stand en wilde met een voorsprong de kleedkamer in gaan. Helaas was het Matthew Beer die vlak voor het einde van de 1e periode de 1-1 erin schoot.

Toen beide teams na de thee weer op het ijs stonden, sprong Geleen gelijk uit de startblokken. Na een paar seconden spelen in de 2e periode, was het Tom Marx die goalie Hrelja passeerde; 2-1. Den Haag had gelijk een antwoord en via Alan van Bentem scoorde Cairox Hijs Hokij de 2-2! Scheidsrechter Debby Hengst gaf Matthew Beer twee minuten straf en dat betekend een powerplay voor Den Haag. Op de powerplay was het Jurryt Smid die met een prachtig afstand schot wist te scoren; 2-3. Nu moest Cairox Hijs Hokij doorpakken en dat deed het ook! In de 29e minuut was het Joey Oosterveld die de puck langst keeper Rowan Delil schoot; 2-4! In die zelfde minuut was het Donny van Musscher die er 2-5 van maakte! Geleen probeerde terug te komen maar dat wilde niet lukken. Op assist van Stace van Bentem was het Jasper Kick die de stand op 2-6 bracht! De Microz Eaters besloten hierna een goalie wissel toe te passen. Voor rust kwam Geleen nog op 3-6 door een doelpunt van Lukasz Bartak.

In de 3e periode ging Cairox Hijs Hokij verder waar het gebleven was; scoren. Op aangeven van Stijn Knoop was het Viktor Gibbs Sjödin die de puck tussen de palen schoot; 3-7! Drie minuten later was het weer Jasper Kick die op de powerplay wist te scoren; 3-8!! De Microz Eaters kwamen nog op 5-8 door goals van Lars van Sloun en Yan Turcotte. De spanning kwam weer een beetje terug, maar het was Raymond van der Schuit die daar een einde aan maakte door goalie Michael Sterkens te passeren; 3-9!!

Prachtige overwinning in Geleen, well done boys!! De punten gaan mee de bus in, terug naar Den Haag!