Chris Eimers: “Ik coach niet alleen maar voor succes”

Chris Eimers is al sinds 2015 hoofdcoach van Cairox Hijs Hokij. Afgelopen week brak de club het contract van de Groninger open, nu ligt Eimers vast tot en met 2024. Omroep West ging in gesprek met de ijshockeycoach: “Ik heb het heel erg naar mijn zin in Den Haag.”

Lees ook: Chris Eimers verlengt bij Cairox Hijs Hokij tot 2024: “Dit is echt mijn club geworden”

“Ik was niet zozeer verrast”, vertelt Chris Eimers in Radio West Sport over het openbreken en verlengen van zijn contract. De club was al eerder met hem in gesprek over: hoe nu verder richting de toekomst? “We hebben een aantal spelers met meerjarige contracten waarin we hetzelfde willen doen. Dus ondanks de vele vraagtekens hoe de wereld ervoor staat over een paar maanden, zijn we toch al actief bezig met volgend seizoen.”

Als coach ben je gewoon zo goed als je spelers”

Honger naar succes
Cairox Hijs Hokij bereikte sinds de komst van Eimers maar liefst acht finales. In 2019-2020 won Cairox Hijs Hokij de Ron Berteling Schaal, haalde het de finale van het Nederlands Kampioenschap en werd de Halve Finale van de BeNe League Play Offs bereikt. Hoe staat het eigenlijk met de honger naar succes bij de hoofdcoach? “Kijk, ik coach niet alleen maar voor succes”, begint Eimers zijn verhaal. “Mijn vriendin wil ook graag dat ik nog een bekertje win, maar dat is niet de basis waarop ik coach. We werken binnen onze mogelijkheden, onze voorzitter doet geen gekke financiële dingen, en daarbinnen proberen we het maximale te bereiken. Ik heb bijvoorbeeld geen hoge hoed waaruit ik een team tover. Het begint echt bij het talent en commitment van je groep. Als coach ben je gewoon zo goed als je spelers”, aldus Eimers.

Perfecte match
Komend seizoen is het zesde jaar van Eimers in Den Haag. De coach voelt dat hij past bij Cairox Hijs Hokij: “Dat zit hem in de identiteit en karakter van de club. Dit is echt een volksclub, je doet het voor elkaar en met elkaar. Niemand is ook groter dan de club. Dat zijn wel een aantal woorden waarom ik mij heel erg thuisvoel bij Cairox Hijs Hokij”, eindigt Eimers zijn verhaal bij Omroep West.

Luister hier het item van Eimers bij Radio West Sport terug:

Start a Conversation