Clubman Stace van Bentem verlengt contract tot 2022!

Stace van Bentem heeft vrijdagmiddag zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis bij Cairox Hijs Hokij. De club heeft het contract van de aanvaller opengebroken en verlengd tot de zomer van 2022. 

Lees ook: Contract Jay Huisman opengebroken en verlengd tot 2023!

Van Bentem was 17 jaar toen hij in 2009 zijn debuut maakte in de hoofdmacht van HYS The Hague. De zelf opgeleide aanvaller veroverde onder toenmalige ‘player-coach’ Alexander Selivanov een basisplaats en sindsdien is de nummer #9 niet meer weg te denken bij de ploeg van Hijs Hokij.

Clubman pur sang
Het spreekt dan ook voorzich dat Van Bentem zich thuis voelt in Den Haag: “Ik voel me hier heel erg vertrouwd en gewaardeerd, dat is belangrijk voor mij. Dat heb je als ijshockeyer ook nodig”, vertelt Van Bentem die met zijn contractverlening zijn elfde seizoen in gaat. “Ik ben dan ook blij dat ik langer bij Hijs Hokij blijf. Met heel veel plezier en vertrouwen blijf ik nog minimaal één jaar bij deze mooie club spelen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Stace van Bentem (R) en zijn broer Alan (L) met de gewonnen Nederlandse Beker in 2012 tegen Tilburg Trappers.

Verzaakt nooit
Uiteraard is hoofdcoach Chris Eimers tevreden met de contractverlenging van de aanvaller: “Stace is een belangrijk onderdeel van onze identiteit. Hij is een speler die altijd hard werkt en nooit verzaakt”, vertelt Eimers.

Het laatste seizoen, 2019-2020, kwam Ban Bentem tot 33 optredens. Daarin scoorde hij twaalf keer en gaf hij vijf assists. In totaal speelde de aanvaller 293 wedstrijden voor Hijs Hokij. Een echte clubman kunnen we deze speler dus wel noemen!

Start een gesprek