Contract Joey Oosterveld met drie jaar verlengd! “Ik heb er niet aan getwijfeld”

Aanvaller Joey Oosterveld heeft zijn contract bij Cairox Hijs Hokij met drie jaar verlengd! De Amsterdammer heeft zich de afgelopen seizoenen tot een ‘keyplayer’ ontwikkeld en tekent voor een langer verblijf in Den Haag. “Aan beide kanten was er de intentie om door te gaan. Ik heb er niet aan getwijfeld”, aldus Oosterveld. De huidige verbintenis liep tot en met deze zomer.

Lees ook: Doelman Brett Magnus verlengt contract bij Cairox Hijs Hokij tot 2022!

Oosterveld speelde lang voor Amsterdam en tussendoor ook twee seizoenen in Heerenveen. In 2016 maakte hij de overstap van Amsterdam naar Den Haag. De 32-jarige aanvaller staat sindsdien op 106 punten voor Cairox Hijs Hokij en is niet meer weg te denken bij het team van Chris Eimers. In het laatste seizoen is Oosterveld gekozen tot ‘Most Valuable Player’ (MVP) van Cairox Hijs Hokij 2019-2020! De aanvaller maakte veel indruk in dat jaar en eindigde bovenaan de topscorerslijst van het team!

Tekst gaat verder onder de foto.

Wederzijds vertrouwen
Oosterveld is blij met het nieuwe contract en weet wel waarom de combinatie tussen hem en de club zo goed werkt: “Ik hou wel van de Haagse mentaliteit. Eerlijk en hard werken. De club en ik denken in grote lijnen hetzelfde wat er van belang is om als team een zo hoog mogelijk niveau te behalen. We hebben daarin ook dezelfde doelen en ambitities.” De aanvaller gaat een verbintenis aan voor drie seizoenen, het langste contract tot nu toe: “Ik zie mijzelf nog minimaal drie jaar op dit niveau ijshockeyen. Ook voel ik mij goed en prettig bij de club, dus waarom zal ik mij niet gelijk voor meerdere jaren vastleggen? Het tekenen van een drie-jarig contract bij Hijs Hokij zegt denk ik genoeg over hoe thuis ik mij hier voel”, aldus Oosterveld.

Met het verlengen van Oosterveld begint de selectie van Den Haag voorzichtig vorm te krijgen. Eerder verlengden Brett Magnus, Levi Boer, Jay de Ruiter, Bjorn Borgman en Stijn Knoop al hun contracten.

Start a Conversation