Donny van Musscher twee duels geschorst door BeNe League organisatie

Cairox Hijs Hokij zal in de kwartfinale wedstrijden tegen Microz Eaters Limburg aantreden zonder Donny van Musscher. De no. 77 van Den Haag is voor twee wedstrijden geschorst wegens een Match Penalty, opgelopen in de finale wedstrijd afgelopen zondag in Heerenveen.

Normaal gesproken betekent een ‘Match Penalty’ inderdaad twee wedstrijden schorsing. Echter was er voorafgaande aan de finale van het landskampioenschap door IJshockey Nederland bepaald dat straffen, opgelopen in deze finale, géén gevolgen zouden hebben voor de Play Off wedstrijden van de BeNe League. De regels van het wedstrijd- en speelreglement van de BeNe League bevatten tegenstrijdige informatie hierover.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Het bestuur van de BeNe League heeft in al haar ‘wijsheid’ toch besloten dat Van Musscher voor twee duels geschorst is. Vorig seizoen was er ook een tegenstrijdigheid in de regels. Zo was Kayo van Zoest (toen Nijmegen) geschorst, toen is besloten om voor deze speler een uitzondering te maken zodat hij toch kon spelen. Zal het nog wel toeval zijn dat dit soort beslissingen steeds in het nadeel van Cairox Hijs Hokij vallen?

Van Musscher mist nu dus de twee kwartfinale wedstrijden tegen de Microz Eaters Limburg. De 27-jarige aanvaller is tot nu toe goed voor 29 punten (11G, 18A) in 24 competitieduels.

Start een gesprek