Finale Nederlandskampioenschap op zondag 1 maart!

Er komt een finalewedstrijd om het Nederlandskampioenschap! De twee hoogst geplaatste Nederlandse teams in de BeNe League spelen op zondag 1 maart om het kampioenschap van Nederland. De wedstrijd wordt om 15:30 uur gespeeld in het stadion van de ploeg die het hoogst op de ranglijst staat.

UNIS Flyers Heerenveen staat op dit moment met 43 punten uit 16 wedstrijden bovenaan in de BeNe League. Cairox Hijs Hokij staat op de derde plaats met 13 punten minder, maar heeft ook twee wedstrijden minder gespeeld en kan Heerenveen nog passeren. Microz Eaters Limburg staat vijfde met 23 punten uit 15 wedstrijden, terwijl ook Nijmegen Devils en Zoetermeer Panters in theorie nog tweede kunnen worden. Als Cairox Hijs Hokij de komende 2 wedstrijden winnen, is het definitief geplaatst voor de finale op 1 maart.

Wijzigingen

Om deze finalewedstrijd te kunnen organiseren moesten er wel een aantal wedstrijden in de BeNe League worden verplaatst. Voor Cairox Hijs Hokij is alleen de uitwedstrijd van 29 februari tegen Chiefs Leuven verplaatst naar zondag 23 februari.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Programma

Volgens de huidige stand zal er een finale komen tussen UNIS Flyers Heerenveen en Cairox Hijs Hokij in Thialf. Dit kan de komende weken echter nog veranderen. De UNIS Flyers nemen het de komende weken nog op tegen HYC Herentals (thuis), Cairox Hijs Hokij (thuis), Chiefs Leuven (uit) en Golden Sharks Mechelen (uit).

Cairox Hijs Hokij kan deze week een grote slag slaan door concurrenten Nijmegen Devils (thuis), Microz Eaters Limburg (thuis) en Zoetermeer Panters (uit) te verslaan. De week daarna wachten in Thialf de UNIS Flyers Heerenveen en de dag daarna Chiefs Leuven (uit). De laatste competitiewedstrijd is op vrijdag 28 februari. Cairox Hijs Hokij neemt het dan in De Uithof op tegen de Zoetermeer Panters.

Start een gesprek