Tien vragen aan: Doug Rose!

In ‘Tien vragen aan…’ geven spelers van Cairox Hijs Hokij antwoord op tien vragen. Wij willen met deze rubriek de fans kennis laten maken met de spelers en staf van Cairox Hijs Hokij. In deze tweede editie stellen wij de vragen aan verdediger Doug Rose! 

Vraag 1: Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven, naast de ijsbaan, hou ik van komedie, het maken van grappige films en anderen aan het lachen maken. Daarnaast hou ik ook van fotografie en het creëren van de wereldberoemde afleveringen van ‘World traveler Doug Rose!’ en in het laagseizoen ga ik graag wandelen en vissen.

Vraag 2: Hoe ben je in aanraking gekomen met het ijshockey?

Ik kwam in contact met ijshockey toen ik ongeveer 3 of 4 jaar oud was. Mijn vader groeide op buiten Philadelphia en was groot fan van de Flyers. We gingen samen wedstrijden bekijken en uiteindelijk kreeg ik mijn eerste stick van hem. De rest is geschiedenis.

Vraag 3: Wat is je mooiste ijshockey moment tot nu toe?

Ik had het geluk om voor een aantal mooie clubs in geweldige landen te spelen. Mijn eerste professionele contract tekenen bij Macon Mayhem was een mooi moment, maar het winnen van het Nationaal Kampioenschap juniorhockey in Fairbanks Alaska in een bomvolle arena was zoiets speciaals, dat zal ik echt nooit vergeten.

Vraag 4: Waarom speel je met rugnummer #70?

Toen ik ongeveer 5 jaar oud was speelde ik inline hockey. Toen kregen we normale t-shirts met nummers op de rug en ik kreeg 70. Ik scoorde toen mijn eerste doelpunt en daarna heb ik geen ander rugnummer meer gehad. Ik speel dus bijna mijn hele leven al met dit rugnummer.

Vraag 5: Hoe ziet een gemiddelde wedstrijddag er voor jou uit?

Op een gemiddelde wedstrijddag wordt ik wakker en maak ik ontbijt met een kopje koffie. Daarna neem ik nog een koffie en ga ik luisteren naar de Howard Stern-show terwijl ik lunch met een kopje koffie. Dan vertel ik Brett (Magnus red.) dat hij mijn favoriete speler is, zodat hij genoeg vertrouwen heeft voor de wedstrijd, uiteraard vertel ik hem dit met een kopje koffie. Mijn dag bestaat voornamelijk uit koffie haha.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Vraag 6: Wat vind je het mooiste aan de Club?

Er zijn zoveel positieve dingen te vertellen over de club, van fans tot over de stad zelf. Dit team zit vol met geweldige mensen. Het was ook heel makkelijk om vanuit het buitenland hier te komen spelen. Ik heb mij vanaf het begin welkom gevoeld.

Vraag 7: Welke tip heb jij voor de jeugd van Hijs Hokij?

Luister naar Marijn! Hij weet waar hij het over heeft! Werk hard en geniet van het spelen en elke kans die je krijgt. Het gaat namelijk snel voorbij!

Vraag 8: Je bent afgelopen zomer overgestapt naar Cairox Hijs Hokij, geen spijt van je keuze?

Totaal niet! Het was wel moeilijk om een ​​goede organisatie als Knoxville te verlaten, maar je weet nooit hoelang je nog kan ijshockeyen. Als kind had ik als doel om in het buitenland te spelen, dus ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om hier in Den Haag te komen spelen!

Vraag 9: Waar ben je het meest trots op?

Een (beter dan gemiddeld) goede baard kunnen laten groeien en veel complimenten krijgen van andere spelers.

Vraag 10: ‘Ik heb bewondering voor…’

Ik heb bewondering voor Brent Burns, een geweldige verdediger die alles kan op het ijs. Man, dat moet geweldig zijn.

Start a Conversation