Haagse Viking keert terug in De Uithof!

Thomas Roosendaal keert terug bij Cairox Hijs Hokij. De 29-jarige verdediger heeft een contract getekend waarmee hij aan zijn achtste seizoen in Haagse dienst begint.

Roosendaal was de afgelopen jaren een zeer gewaardeerde kracht in Den Haag. In zijn laatste seizoen (2017-2018) pakte de club alle prijzen die het kon winnen. Aan het einde van dat succesvolle seizoen besloot de verdediger te stoppen, hij wilde zich richten op zijn eigen bedrijf. “Dit gaat helaas niet in combinatie met ijshockey” zei de speler toen.

Ik mis de hele sfeer die op De Uithof te beleven is.” – Thomas Roosendaal

Balans
De ‘Haagse Viking’ licht de keus van zijn terugkeer toe: “Vorig jaar zat ik in de start/opbouw van mijn eigen bedrijf. Ik werk zowel in loondienst als voor mijn eigen bedrijf, ik heb daar nu een balans en bepaalde rust in gevonden.” Op de vraag waarom Roosendaal weer gaat spelen antwoord hij: “omdat ik het toch wel mis om de mooiste sport die er is te spelen. Daarbij mis ik de hele sfeer die op de Uithof te beleven is” aldus Roosendaal die ook een doelstelling voor zichzelf stelt: “Mijn doelstelling voor komend seizoen zijn mijn werklust en ervaring in het team brengen en mij voor de volle 100% inzetten voor de doelstellingen van de club. Nu het vuur weer terug is, heb ik ontzettend zin om weer op het ijs te staan. Ik kan niet wachten.”

Roosendaal debuteerde ooit namens Amsterdam in de Eredivisie, sinds 2010-11 speelde hij vrijwel onafgebroken voor Hijs Hokij, in de Eerste Divisie, Eredivisie en de BeNe League.