Henry Thom is de nieuwe Hoofdcoach van Hijs Hokij!

UltimAir Hijs Hokij is verheugd om de komst van Henry Thom als nieuwe coach aan te kondigen. Met zijn uitgebreide ervaring brengt Thom een frisse wind en een nieuwe energie naar de club. De Duitse Canadees komt over van de Hamburg Crocodiles en heeft een contract getekend voor één seizoen, met de mogelijkheid tot verlenging voor nog een jaar.

Met zijn 53 jaar heeft Thom een lange en succesvolle carrière in het ijshockey achter de rug. Geboren in Frankfurt, begon hij zijn coachingcarrière bij EHC Timmendorfer, voordat hij twee jaar actief was bij de Rostock Piranhas. Vervolgens diende hij als assistent-coach bij de Hamburg Freezers in de prestigieuze DEL, de hoogste competitie van Duitsland.

De afgelopen jaren heeft Thom zich voornamelijk gericht op het coachen van teams in de Oberliga, waar hij zijn vaardigheden heeft aangescherpt bij clubs als Selber Wölfe en Deggendorfer. De afgelopen twee jaar heeft de Duitser met succes gewerkt als coach van de Hamburg Crocodiles, een team waartegen Hijs Hokij zelfs twee oefenwedstrijden heeft gespeeld in het seizoen 2021-2022. “Toen zag ik de passie en het enthousiasme wat op de ijsbaan rondhangt”, begint de kersverse hoofdcoach. “Ook heb ik recent goede gesprekken met de club gehad, waardoor ik geïnteresseerd raakte en ik denk dat we ook goed bij elkaar passen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Henry Thom als hoofdcoach van de Hamburg Crocodiles tijdens het seizoen 2022-2023. 

Nieuw hoofdstuk
Thom wordt door zijn oude werkgevers erkend voor zijn empathie en vermogen om spelers mee te nemen in zijn visie. Hij begrijpt dat elke speler uniek is en weet hoe hij het beste uit zijn spelers kan halen. Voorzitter Harry Vlaardingerbroek is dan ook blij met de komst van de Duitser: “Henry is een ervaren coach die een nieuwe filosofie en een nieuwe impuls naar Hijs Hokij brengt”, zegt Vlaardingerbroek. “Als bestuur zijn we ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om ons team te leiden.”

Speelstijl
Door zijn jaren lange ervaring heeft Thom een duidelijke manier van spelen voor ogen. “Ik hou ervan om agressief te spelen, als een eenheid, als een team. Dat betekend niet dat spelers hard de boarding ingereden moeten worden, maar juist hoog en snel druk zetten op de tegenstander. Maar het is ook kijken of dat past bij de spelers die je hebt”, aldus Thom.

De aanstelling van Henry Thom markeert een nieuw hoofdstuk voor Hijs Hokij Den Haag, na acht succesvolle jaren onder de leiding van voormalig coach Chris Eimers. Thom zal de uitdaging aangaan om voort te bouwen op het sterke fundament en het team naar nieuwe hoogten te leiden.

Start een gesprek