Tobie Collard versterkt aanvalslinie van UltimAir Hijs Hokij

UltimAir Hijs Hokij verwelkomt de nieuwste aanwinst, Tobie Collard, in het team. De 24-jarige aanvaller komt over van de Zoetermeer Panters en tekent een contract voor één jaar bij de landskampioen en bekerwinnaar van Nederland.

Collard, geboren in Maarssen, begon zijn ijshockeyavontuur in de jeugdopleiding van Utrecht en heeft sindsdien zijn weg gevonden in de BeNe League, waar hij voor verschillende teams heeft gespeeld, waaronder Dordrecht, Amsterdam, Heerenveen en Zoetermeer. De afgelopen twee seizoenen heeft hij zijn talenten laten zien bij de Zoetermeer Panters. Afgelopen seizoen behaalde Collard 27 punten (10G, 17A) in de BeNe League.

De keuze voor Hijs Hokij Den Haag was voor Collard een logische stap in zijn carrière. Hij verklaart: “Ik heb voor Hijs Hokij gekozen omdat ik mezelf verder wil ontwikkelen op het hoogste niveau in Nederland, en waar kan dat beter dan bij het beste team van Nederland. Den Haag is altijd een sterk team geweest sinds ik in de BeNe League begon te spelen. Het is altijd geweldig om in De Uithof te spelen met alle supporters van Hijs”, aldus Collard.

Tekst gaat verder onder de foto.

Collard probeert namens de Zoetermeer Panters te scoren tegen goalie Brett Magnus.

Juiste moment
Met de beslissing van Zoetermeer om een niveau lager te gaan spelen, zag Collard dit als het perfecte moment om deze stap in zijn carrière te nemen en te streven naar prijzen. Hij ziet zichzelf als een harde werker en een echte teamspeler: “Ik creeër kansen en gebruik hier graag mijn snelheid voor. Natuurlijk is een doelpunt scoren in de belangrijke wedstrijd het beste gevoel dat er is maar ik geef net zo graag een assist, als we maar winnen”, zegt de aanvaller die bij Hijs Hokij gaat spelen met rugnummer #22.

Inmiddels begint het team voor het nieuwe seizoen aardig vorm te krijgen. Zo zijn goalie Brett Magnus, Joey Oosterveld, Justin Evers, Donovan de Zwart, Jurryt Smid en Mike van Oeveren al zeker van een langer verblijf en hebben Jordy van Oorschot, Joy Turpijn, Dean Versteeg en Raymond van der Schuit het team versterkt.

Start a Conversation