Kyle Brothers versterkt Hijs Hokij als nieuwe importspeler

UltimAir Hijs Hokij kondigt vol enthousiasme de komst van Kyle Brothers aan! De Canadese aanvaller komt over van het Duitse Hammer Eisbären en tekent een contract voor een jaar in Den Haag. Brothers wordt de tweede importspeler van het team, naast goalie Brett Magnus.

De 29-jarige Brothers zal bij Hijs Hokij spelen met rugnummer #95, en zijn naam is al bekend in Nederland en België. In het seizoen 2018-2019 speelde hij namelijk voor HYC Herentals en was hij de speler met de meeste punten in de BeNe League, met maar liefst 78 punten. Met Herentals behaalde Brothers de landstitel, de beker en het kampioenschap van de BeNe League. In 46 wedstrijden, inclusief bekerduels, behaalde hij dat seizoen maar liefst 144 punten (56G, 88A).

Na zijn succesvolle periode bij Herentals vertrok Brothers naar Zweden en speelde hij drie jaar in de Oberliga voor Hammer Eisbären en Diez Limburg, laatstgenoemde club zal dit seizoen deelnemen aan de BeNe League. Ook in de Oberliga maakte Brothers een goede indruk, met mooie statistieken zoals de meeste assists (67) en meeste punten (102) in de Oberliga Nord.

Tekst gaat verder onder de foto.

Brothers in actie namens HYC Herentals in 18-19. Foto: Kurt Tops

Terugkeer
Over zijn overstap naar UltimAir Hijs Hokij zegt Brothers het volgende: “Ik heb altijd genoten van het spelen in de BeNe League. Ik vond Den Haag altijd een sterk en lastig team om tegen te spelen, met veel fans op de tribunes”, start de Canadees. Brothers beschrijft zijn speelstijl als gericht op het creëren van kansen en zijn sterke competitieve mindset: “Ik geloof dat ik veel positiviteit aan het team kan brengen, omdat ik altijd enthousiast ben om bij mijn teamgenoten, de fans en het stadion te zijn.”

Hetgeen wat Brothers het meest bij is gebleven van het spelen tegen Hijs Hokij, is de sfeer: “Er zitten zoveel mensen in het stadion, dat is zo gaaf. Het is bijna intimiderend om tegen al die luide fans te spelen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om ze dit jaar aan mijn zijde te hebben.”

 

Start een gesprek