Jasper Kick tekent bij voor één jaar: “Dit wordt mijn laatste seizoen”

‘Good old’ Jasper Kick en Cairox Hijs Hokij hebben een overeenstemming bereikt over een nieuw contract! De belangrijke routinier die zijn hele jeugd bij Hijs Hokij speelde, tekent bij voor één jaar in Den Haag en zet daarna een punt achter zijn loopbaan.

Lees ook: Ernesto Klem tekent voor twee jaar bij Cairox Hijs Hokij!

Kick is al jaren één van de vaste gezichten van de club en dat is niet voor niks. De aanvaller heeft er namelijk elf seizoenen op zitten in De Uithof. Kick is dan ook verheugd met zijn contractverlenging. “Ik heb geen moment getwijfeld, maar er zijn wel een paar factoren die van invloed kunnen zijn”, begint de nummer 17. “Gelukkig heb ik veel support vanuit huis in hetgeen wat ik doe en leuk vind, dus dat maakt de keuze makkelijker.” Maar hoelang is de ‘Most Valuable Player’ van 18-19 nog op het ijs te zien? “In het laatste seizoen heb ik op twee wedstrijden na een volledig seizoen gedraaid waardoor de keuze voor dit jaar ook makkelijker is. Maar dit wordt écht mijn laatste seizoen op het hoogste niveau”, aldus Kick.

Hij is het toonbeeld van onze identiteit en echt een voorbeeld voor de jeugd” – Chris Eimers

Tekst gaat verder onder de foto.

Kick in actie voor HYS The Hague in 2012.

Geboren leider
Cairox Hijs Hokij slaagt er dus in om een sterkhouder langere tijd te binden. Hoofdcoach Chris Eimers is blij met het bijtekenen van de 36-jarige Kick: “Jasper is een echte leider en is iemand die altijd voorop in de strijd gaat. Hij is het toonbeeld van onze identiteit en echt een voorbeeld voor de jeugd”, aldus Eimers.

Kick speelde zijn hele jeugd bij Hijs Hokij en debuteerde in 2003 bij het eerste team. In 2019-2020 had de aanvaller 33 punten (11G, 22A) uit 31 wedstrijden.

Start a Conversation