Jordy van Oorschot keert terug naar zijn ijshockeyroots

UltimAir Hijs Hokij heeft een bijzondere versterking aangetrokken voor de komende twee seizoenen. Jordy van Oorschot, een oude bekende van de club, keert terug naar zijn roots na een lange periode bij het Oberliga-team van Tilburg Trappers. Als verdediger brengt Van Oorschot niet alleen ervaring en talent, maar ook een imposante erelijst met zich mee.

Van Oorschot heeft al een rijke geschiedenis bij Hijs Hokij. Zes jaar lang kwam hij uit voor de Haagse club. Hij maakte zijn debuut bij Hijs Hokij in het seizoen 2005-2006 en keerde na een uitstap naar Amsterdam terug bij Den Haag in 2009-2010, waar hij uiteindelijk twee landstitels, de supercup en een nationale beker won.

Brok aan ervaring
Als 35-jarige Rotterdammer heeft Van Oorschot zijn sporen verdiend als een van de beste Nederlandse verdedigers. Hij heeft maar liefst drie keer de ‘Wil van Dommelen-trofee’ gewonnen, die wordt uitgereikt aan de beste Nederlandse verdediger. In het afgelopen seizoen in de Oberliga behaalde hij mooie statistieken, met 36 punten (9 goals, 27 assists) voor de Tilburg Trappers.

Tekst gaat verder onder de foto.

Van Oorschot als captain in actie voor HYS The Hague in 2013.

Roots
Van Oorschot deelde zijn motivatie achter zijn keuze om terug te keren naar Den Haag. Hij benadrukte de rol die Hijs Hokij heeft gespeeld in zijn ijshockeycarrière: “Mijn keuze voor Den Haag is vrij simpel, mijn echte carrière is daar groot geworden. De jaren dat ik voor Hijs Hokij speelde heb ik veel geleerd en dat is uiteindelijk de basis geweest voor mijn tijd in Tilburg.”

Daarnaast spelen persoonlijke factoren een rol, zoals zijn veranderde werksituatie: “Vanwege mijn werk is het niet meer mogelijk om in Tilburg te spelen. Het spelen is de Duitse Oberliga vraagt erg veel tijd en nu ik van functie veranderd ben kan ik dit niet meer combineren. Sportief gezien wil ik het hoogst mogelijk spelen en dat is in Nederland de BeNe League”, aldus de ervaren verdediger.

Bekende plek
Van Oorschot kijkt ook uit naar het herenigen met oude bekenden, het ervaren van de sfeer en steun van de fans in de Uithof: “De sfeer en de fans in De Uithof waren en zijn altijd goed”, begint hij. “Ook ben ik benieuwd wat er in al die jaren veranderd is en wat niet”. Van Oorschot gaat spelen met zijn bekende rugnummer #44.

Start een gesprek