Joy Turpijn keert na 14 jaar terug bij UltimAir Hijs Hokij

UltimAir Hijs Hokij is verheugd om de terugkeer van Joy Turpijn aan te kondigen na een periode van maar liefst 14 jaar. Turpijn, die zijn jeugd bij Hijs Hokij doorbracht en enkele jaren in het eerste team speelde, keert nu terug naar de Haagse club met een eenjarig contract.

Na zijn jeugdjaren bij Hijs Hokij en een periode in het eerste team, heeft Turpijn zijn sporen verdiend in het Nederlandse ijshockey. Via Amsterdam, Dordrecht en na een carrière bij de Zoetermeer Panters, heeft hij besloten om terug te keren naar de club waar het allemaal begon. Toch stond deze terugkeer niet op de planning bij de aanvaller: “Ik had niet voor Hijs Hokij gekozen als we met Zoetermeer in dezelfde League hadden gezeten. Maar de realiteit is dat Zoetermeer een niveau lager speelt komend jaar”, begint de 35-jarige Turpijn. “Toen Hijs Hokij mij benaderde ging ik met de gedachte spelen terug naar Den Haag te gaan, daar waar ik super jaren in de jeugd heb doorgebracht en ook een aantal jaren van het hoogste niveau heb mogen genieten.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Turpijn afgelopen seizoen in actie voor de Zoetermeer Panters.

Veelzijdig
Zijn ervaring en veelzijdigheid als zowel aanvaller als verdediger maken Turpijn een waardevolle aanwinst voor het team. Afgelopen seizoen behaalde hij maar liefst 41 punten (17G, 24A) in de BeNe League. Ook de aanvaller zelf kan niet wachten tot de competitie weer gaat beginnen: “Ik heb er zin in! Volle tribunes, veel bekende gezichten en altijd enthousiaste fans. Laat het maar beginnen!”, aldus Turpijn die in het Haagse shirt gaat spelen met rugnummer #61.

Start een gesprek