Levi Boer stopt: “Wil gaan reizen en de wereld gaan ontdekken”

Levi Boer zal dit seizoen niet op het ijs te zien zijn bij UltimAir Hijs Hokij. De aanvaller bergt namelijk zijn schaatsen op om de wereld rond te gaan reizen, maar een vaarwel tegen de sport is het zeker niet.

“Een weloverwogen, maar extreem moeilijke keuze”, begint Boer wanneer hij vertelt hoe zijn beslissing tot stand is gekomen. “De reden dat ik ermee stop is omdat ik in deze fase van mijn leven voor een keuze ben komen te staan waarin 15-25 uur ijshockey voor nu niet meer past in mijn leven. Maatschappelijk onderga ik mooie stappen en deze kansen wil ik niet laten liggen.”
Hoewel anderen misschien proberen om dit te combineren, kiest Boer er specifiek voor om op de pauzeknop te drukken: “Het moment dat ik kies om ergens voor te gaan, dan doe ik dat voor de volle 100% en niet voor minder, want alleen zo zul je winnen in het leven daar ben ik van overtuigd. Ook verdienen mijn teamgenoten, coach en organisatie dit van mij omdat zij hetzelfde doen. Ook zij maken die commitment.”

Overstap naar Den Haag
Boer kwam in 2018 over van het Amerikaanse New Jersey Rockets en speelde sindsdien onafgebroken in Den Haag. Een beslissing waar de 24-jarige aanvaller geen spijt van heeft: “Het was een geweldige ervaring om in Amerika een jaar te mogen ijshockeyen en te leven. Den Haag kwam toen op m’n pad en was een goed en gevreesd team in de competitie. Hier zag ik veel onderlinge concurrentie en ruimte voor groei. Daarnaast ook een goede organisatie, geweldige fans en atmosfeer, wat al met al voor mij de keuze makkelijk maakte. Dit is eigenlijk in mijn tijd bij Den Haag nooit veranderd. Met als beloningen de prijzen die we hebben gepakt in de afgelopen jaren en mijn individuele groei wat mij ook mooie ervaringen heeft gebracht zoals de senioren WK’s”, aldus Boer.

Boer (R) na afloop van de Bekerfinale 2022 in gesprek met RTV Rijnmond.

Juist moment
De keuze is extreem moeilijk, zo geeft Boer aan, maar komt daarentegen wel op het juiste moment. “Ik wil vanaf het nieuwjaar gaan reizen in combinatie met mijn werk, de wereld te gaan ontdekken en hiermee mijn netwerk te vergroten, met name Azië trekt mij enorm”, begint de aanvaller. “Deze aangebroken periode voelt voor mij nu als het juiste moment in mijn leven. En heb ik besloten deze keuze te maken en in het diepe te springen, in plaats van achteraf dit nooit te hebben gedaan.”
De Dordtenaar zegt dus voor nu gedag tegen de sport, maar een vaarwel is het niet: “Aan de liefde/passie voor de sport zal het nooit liggen. Het ijshockey blijft voor altijd in mijn hart en ik zal er altijd mee verbonden voelen, en zeg ook zeker geen gedag tegen de sport voorgoed. Ik ben Den Haag erg dankbaar voor de afgelopen jaren en alle mooie momenten die ik heb mogen meemaken. Ik heb diepte- én hoogtepunten mogen meemaken, en had dat niet met een andere groep willen doen.”

Start een gesprek