Reinier Staats zet punt achter loopbaan

Reinier Staats zegt het profijshockey vaarwel. De verdediger heeft besloten om zijn contract niet te verlengen om meer tijd voor zijn gezin te creëren. Daarnaast kampte Staats al enige tijd met een blessure aan zijn knie die maar niet weg wilde gaan. Dat betekent dat zijn loopbaan eindigt na maar liefst 14 seizoenen op het hoogste niveau.

Staats speelt sinds 2018 voor Hijs Hokij en staat bekend om zijn fysieke kracht en harde schot. “Ik ga echt definitief stoppen.”, begint de verdediger. “Maar ik heb het de afgelopen drie jaar goed naar mijn zin gehad in Den Haag hoor. De hoogtepunten waren natuurlijk het behalen van de twee kampioenschappen dit jaar.”

Missen
Staats kan terugkijken op een mooie loopbaan. Zo won hij twee keer de Nederlandse Beker en twee landstitels en werdt hij daarnaast ook Oberliga kampioen met Tilburg Trappers. Staats beseft zich goed dat hij de komende maanden bepaalde dingen van het ijshockey gaat missen. “Ik ga vooral de Haagse sfeer in de kleedkamer en bus missen. Dit zijn toch wel de gezelligste momenten van een seizoen. Wat ik minder ga missen zijn de eindeloze auto ritten heen en terug haha.” Als laatste wil de verdediger nog een specifieke groep mensen bedanken: “Ik wil graag alle supporters bedanken. Mede door jullie heb ik een top tijd gehad in Den Haag en was het drie uur rijden per dag waard”, aldus Staats.

Start a Conversation