Ron Berteling Schaal: Cairox Hijs Hokij vs Nijmegen Devils

Op zaterdag 21 september wordt het Nederlandse ijshockey seizoen geopend met het traditionele duel om de Ron Berteling schaal. Deze eerste prijs van het seizoen wordt in één wedstrijd beslist. Dit jaar mogen Cairox Hijs Hokij en Nijmegens Devils, in De Uithof, gaan strijden om de schaal.

De wedstrijd gaat tussen de clubs die vorig seizoen de Beker en het Landskampioenschap hebben gewonnen. Indien beide titels bij één club terecht zijn gekomen (Nijmegen Devils) zal de verliezend bekerfinalist (Cairox Hijs Hokij) het thuisvoordeel hebben. In dit geval zal de wedstrijd gespeeld worden op zaterdag 21 september om 20:30 in De Uithof!

2018-2019 Awards uitreiking
Bij deze wedstrijd zullen ook de individuele awards worden uitgereikt die bij het Nederlandse ijshockey horen. De Awards gelden voor spelers in de hoogste Nederlandse ijshockeycompetitie. Het gaat daarbij om de Jack de Heer-trofee voor de topscorer van de Eredivisie, de Wil van Dommelen-trofee voor de beste verdediger, de Göbel-De Bruyn-trofee voor de beste goalie, de Bennie Tijnagel-trofee voor het talent, de Frans Henrichs-bokaal voor de meest waardevolle Nederlandse speler van het seizoen en de Wim Kuit-trofee voor de meest waardevolle ijshockeyscheidsrechter.

De Ron Berteling Schaal wordt sinds 2007 als openingswedstrijd van het ijshockeyseizoen gespeeld tussen de landskampioen en de bekerwinnaar (of de bekerfinalist, indien de dubbel is behaald). Hijs Hokij heeft drie Ron Berteling Schalen in de prijzenkast staan (2009,2012,2013). De Ron Berteling Schaal is vernoemd naar recordinternational en ‘Mister IJshockey’, Ron Berteling. Informatie over de kaartverkoop volgt later.