Verdere versoepelingen: meer publiek in stadions

Dinsdagavond kregen we goed nieuws te horen van het kabinet: er is vanaf aanstaande vrijdag meer publiek welkom in de sportstadions! Alle zitplaatsen in De Uithof kunnen vanaf die dag weer volledig bezet worden. Wel gaan de aangekondigde versoepelingen in twee fases.

Vanaf 18 februari volle stadions
Vanaf vrijdag 18 februari is volledige bezetting van de zitplaatsen in De Uithof toegestaan. Dat houdt in dat alle seizoenkaarthouders, sponsoren en jeugd- en seniorenleden weer toegang hebben tot de wedstrijden met hun seizoenkaart. Staanplaatsen zijn echter nog niet toegestaan. Supporters moeten nog wel beschikken over een geldig coronatoegangsbewijs (3G). Verder is het verplicht om een mondkapje te dragen in de hal. Deze mag af wanneer u gaat zitten, maar moet weer op als u zich gaat verplaatsen.

Vanaf komende vrijdag mogen dus alle zitplaatsen in De Uithof weer volledig worden gevuld! Die avond, ouderwets 20:30, speelt UltimAir Hijs Hokij de thuiswedstrijd tegen Chiefs Leuven! Tickets zijn nog beschikbaar via Universe.

Tekst gaat verder onder de foto.

25 februari
Vanaf vrijdag 25 februari is het coronatoegangsbewijs (3G) niet meer nodig. Wij kregen al enkele berichten over bezorgde fans wat betreft verplichte 1G. Wij kunnen melden dat 1G bij ons niet gaat gelden, omdat 1G alleen moet op (binnen)plekken waar meer dan 500 gasten welkom zijn zonder vaste zitplaats. Wij blijven vanaf deze datum met vaste zitplaatsen werken, dus is 1G niet nodig. Voor de Bekerfinale van 27 februari is dus ook géén 1G nodig.

Er veranderd voor het ijshockey dus relatief weinig op deze datum, behalve dat het coronatoegangsbewijs niet meer nodig is.

Start a Conversation