Zoetermeer Panters versterkt zich met Cas Neuman

Doelman Cas Neuman verhuist van Cairox Hijs Hokij naar Zoetermeer Panters. De 24-jarige Neuman had een aflopend contract en kon dus vertrekken. Bij Cairox Hijs Hokij vormde hij samen met Tomislav Hrelja het goalie-duo van afgelopen jaar.

Neuman verbond zich maandagmiddag aan de Zoetermeerse club. Hij speelde de afgelopen drie jaar voor Hijs Hokij, daarvan maakte hij de laatste twee jaar onderdeel uit van de BeNe League-selectie.

De sluitpost heeft zin in zijn nieuwe avontuur: “Ik heb voor deze stap gekozen met oog op mijn eigen ontwikkeling, waar ik in Zoetermeer alle ruimte voor zal krijgen. Mijn doel is om door te groeien naar een hoger niveau door meer wedstrijdervaring op te doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik die groei het beste bij Zoetermeer kan doormaken.” Neuman geeft aan het erg naar zijn zin te hebben gehad in Den Haag: “De afgelopen 2 jaar bij Hijs Hokij waren de beste jaren uit mijn carrière tot nu. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin gehad. Er zijn maar weinig spelers die in hun eerste jaar in de BeNe League de Triple hebben gewonnen, dat seizoen zal ik nooit meer vergeten.” Tot slot sluit Neuman af: “Mijn dank gaat uit naar al mijn teamgenoten, de teambegeleiding, alle vrijwilligers en natuurlijk alle supporters voor alle steun die ik heb mogen krijgen!”

De opvolger van Neuman is Jan-Willem Groenheijde. De 24-jarige sluitpost zat dit jaar als derde goalie bij de selectie. Groenheijde schuift dus een plekje door in het team.