Alan van Bentem verlengt en gaat voor achttiende seizoen in Den Haag

Alan van Bentem zal ook volgend seizoen het rood/blauwe shirt van UltimAir Hijs Hokij dragen. De 35-jarige captain heeft zijn contract met één jaar verlengd en gaat naar alle waarschijnlijkheid zijn allerlaatste seizoen in.

De ras Hagenees is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding en is al jarenlang een vaste waarde in de ploeg van Hijs Hokij. Sinds 2015 is Van Bentem ook captain van het team van Chris Eimers. De hoofdcoach is dan ook blij dat hij op de aanvaller kan rekenen in het nieuwe seizoen: “Alan is een belangrijke, dragende kracht voor ons. Hij is een van de leiders van het team, geeft altijd 100% en is ook nog onze captain”, aldus Eimers.

Tekst gaat verder onder de foto.

‘Mister Hijs Hokij’

Van Bentem debuteerde in 2004 in de hoofdmacht van de club, het toemalige Wolves Den Haag. Komend jaar gaat de aanvaller alweer zijn 18e seizoen op het hoogste niveau spelen bij UltimAir Hijs Hokij. Het is dan ook niet voor niks dat de nummer #7 door velen als Mister-Hijs wordt gezien.

Naast Van Bentem verlengde eerder ook de Canadese doelman Brett Magnus. Verder liggen er nog een hoop spelers vast, aangezien ze vorig seizoen een twee-jarige contract zijn aan gegaan. Ook versterkte Hijs Hokij zich met Ritchie van Hulten en Bartek Bison.

Start een gesprek