Einde van een soap: BeNe League krijgt toch gevolg!

Wat was het een soap de afgelopen weken: de gang van zaken tussen IJshockey Nederland (IJNL) en de BeNe League. De Nederlandse bond trok een aantal weken geleden de stekker uit de BeNe League, vanwege een ‘onprettige’ samenwerking met de Koninklijke Belgische IJshockey Federatie (KBIJF). IJNL kwam toendertijd niet met een alternatief, maar nu is er uiteindelijk toch een oplossing gekomen tussen beide bonden! 

Theo van Gerwen, Algemeen & Technisch directeur van IJNL zegt: “In de afgelopen weken is er veelvuldig gezocht naar een oplossing voor de voortzetting van de BeNe League. De uitdaging was duidelijkheid te creëren over een werkende samenwerking tussen beide landen. Inmiddels is door beide partijen, na uitvoerig overleg, samen besloten om de vertegenwoordigers van IJshockey Nederland en de Belgische federatie het mandaat te geven om besluiten en stappen te nemen in de voortzetting van de BeNe League.

Tekst gaat verder onder de foto.

Doorpakken
Het doel voor de bonden en clubs is nu om op korte termijn zo spoedig mogelijk te komen met een plannen voor de start, aanpassing van de reglementen en eventuele opzet van de BeNe League-competitie, als ook een opzet van de landelijke bekercompetities en finales voor de nationale kampioenschappen. “Op lange termijn is het doel, uitbereiding van de BeNe League, het sterker vermarkten van de BeNe League, en verdere samenwerking tussen beide landen. Te denken valt aan samenwerking op het gebied van opleidingen en samenwerking op jeugdniveau”, aldus Van Gerwen.

Voorzitter van Hijs Hokij, Harry Vlaardingerbroek, is blij dat er nu eindelijk een oplossing is gevonden: “Er zijn genoeg woorden aan besteed de afgelopen maanden en dat heeft geleid tot een lange en ongewenste periode van onzekerheid, maar wij zijn heel erg blij dat de besturen van de Belgische- en Nederlandse bonden weer in contact met elkaar zijn”, begint Vlaardingerbroek. “Gelukkig heeft dit geleid tot het besluit dat wij het komende seizoen toch een BeNe League competitie hebben, inclusief bekercompetitie en wedstrijden om het landskampioenschap. Nu vooruit kijken en opmaken voor een hopelijk mooi seizoen.”

Start een gesprek