Bartek Bison maakt overstap naar UltimAir Hijs Hokij

UltimAir Hijs Hokij heeft met Bartek Bison de tweede versterking binnen voor het nieuwe seizoen. De 24-jarige aanvaller komt over van Tilburg Trappers en tekent voor één seizoen in Den Haag.

Lees ook: Ritchie van Hulten maakt overstap naar UltimAir Hijs Hokij

Bison is afkomstig uit de jeugdopleiding van Amsterdam, maar vertrok al op jonge leeftijd naar Duitsland, waar hij in de jeugd van Mannheim verder werd gevormd. De forward werd daarna gescout voor de Western Hockey League, waar hij twee seizoenen speelde voor Prince George en Vancouver. Daarna speelde hij in jeugdliga’s in de Verenigde Staten. Sinds 2019 kwam de aanvaller uit voor Tilburg Trappers in de Duitste Oberliga.

Tekst gaat verder onder de foto.

Nieuwe start
Bison is blij met zijn overstap en kijkt met plezier uit naar komend seizoen: “Ik heb de laatste jaren een paar moeilijke seizoenen gehad en was op zoek naar een fresh start. Toen Hijs Hokij om de hoek kwam kijken, leek ik deze gevonden te hebben. Hijs is een succesvolle club en er spelen veel bekenden gezichten die ik ken van het Nationale team”, aldus Bison die zijn verwachting niet onder stoelen of banken steekt. “Ik verwacht dat wij komend seizoen alles gaan winnen.” Het rugnummer waar Bartek Bison komend seizoen mee gaat spelen wordt op een later moment bekend.

Voor Hijs Hokij is Bison de tweede nieuwe aanwinst. Eerder werd Ritchie van Hulten al aangetrokken.

Start a Conversation