UltimAir Hijs Hokij versterkt zich met Canadese Chad Niddery

Chad Niddery is de nieuwe import van UltimAir Hijs Hokij. De 31-jarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2023 in Den Haag houdt.

Niddery is een aanvaller uit het Canadese stadje Penticton. De rechtshandige schutter was de afgelopen vijf seizoenen actief in de Duitse Oberliga. Daar kwam hij uit voor Füchse Duisburg, Hannover Scorpions en Hannover Indians en wist elk jaar rond de 50 punten te scoren. Bij Duisburg heeft de Canadees ook in 2016 samengespeeld met oud Hijs-speler Raphael Joly. De Nederlander wist dat jaar 75 punten te maken in de Oberliga, Niddery had toen 69 punten.

Tekst gaat verder onder de foto 

Favoriete stad
De ervaren aanvaller is blij met zijn overstap naar Hijs Hokij. De stad Den Haag, is hem ook niet onbekend: “Den Haag is mijn favoriete stad om te bezoeken. Als ik uitgespeeld was in de Oberliga, kwam ik altijd een aantal weken naar Den Haag toe om uit te rusten op het strand”, begint Niddery die niet kan wachten tot hij op het ijs kan staan in De Uithof: “Ik heb voor Hijs Hokij gekozen vanwege hun geweldige fans en organisatie. Ik heb in mijn eerste jaar in Duitsland ook een wedstrijd bijgewoond met een oud speler van jullie, Raphael Joly. Sindsdien is het altijd een doel geweest om hier te komen spelen.”

Niddery, die bij Hijs Hokij gaat spelen met rugnummer #21, weet goed wat hij wilt komend seizoen: “Mijn enige doel is om met het team kampioenschappen te winnen. Verder zal ik elke keer dat ik op het ijs ben, mijn uiterste best doen.

Start een gesprek