IJshockey Nederland trekt stekker uit BeNe League: “Belachelijk voor woorden”

IJshockey Nederland kwam woensdagavond met een persbericht naar buiten dat zij de stekker uit de BeNe League competitie trekken. De ijshockeybond kiest voor een ‘sterke’ landelijke competitie en heeft de samenwerking met de Koninklijke Belgische IJshockey Federatie (KBIJF) per direct beëindigd. IJshockey Nederland geeft als reden dat de uitgangspunten van de KBIJF haaks staan op de normen, waarden en ambitieplannen van IJshockey Nederland.

Om maar gelijk duidelijk te zijn: wij zijn vanavond compleet verrast met het bijgaande en eenzijdige besluit van IJshockey Nederland. Wij als club ontvingen om 21:54 uur een persbericht van IJshockey Nederland, terwijl het desbetreffende persbericht al gepubliceerd was vanaf 21:27 uur op de website van IJshockey Nederland! “Wij hebben zelf totaal geen tijd gekregen om te reageren en iedereen fatsoenlijk te informeren”, zegt UltimAir Hijs Hokij-voorzitter Harry Vlaardingerbroek.

Tekst gaat verder onder de foto.

De acht clubs die in 2021-2022 deelnamen aan de BeNe League.

Unaniem voorstel
Vorige week hebben de clubs unaniem een voorstel gedaan aan de zowel Nederlandse- als Belgische bond, om de BeNe League-competitie voort te zetten in een gewijzigde organisatorische structuur. “Alle clubs, inclusief de Belgische, staan voor 100% achter dit voorstel en zien ook de meerwaarde van de BeNe League. IJshockey Nederland heeft dit voorstel afgeschoten en zorgt daarmee voor het einde van de grensoverschijnende competitie, tegen de wens van alle clubs in”, vertelt Vlaardingerbroek. “Wij geloven in de BeNe League omdat het een uitdagende en boeiende competitie is. Het is triest en te bizar voor woorden dat het zo eindigt. Wij zullen gaan overleggen en kijken hoe we nu verder moeten”, aldus Vlaardingerbroek.

Start een gesprek