Jay de Ruiter keert terug bij Cairox Hijs Hokij!

Jay de Ruiter speelt de komende twee seizoenen voor Cairox Hijs Hokij! De 18-jarige aanvaller komt over van het Amerikaanse Team Maryland en heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee jaar in Den Haag! De Ruiter gaat spelen met rugnummer #91.

De Ruiter komt uit de jeugd van Hijs Hokij en debuteerde in 2016, op 15-jarige leeftijd, in het BeNe League team. In 2018 vertrok hij naar de Amerikaanse competitie USPHL 18U, daar ging hij spelen voor de Connecticut Jr. Rangers 18U. Een jaar later ging De Ruiter spelen voor Team Maryland in de EHL. Daar haalde hij 36 punten (17G, 19A) uit 41 wedstrijden, daarmee staat hij op nummer vier op de topscorerslijst van zijn ploeg.

”Ik heb twee fantastische jaren gehad in Amerika.”, zegt De Ruiter. ”Ook heel erg veel geleerd, ik ben fysiek en mentaal echt sterker geworden. Maar toch had ik niet het gevoel dat daar mijn toekomst lag. Dit heeft mij doen besluiten om mijzelf in te schrijven voor een rechtenstudie en terug te komen bij de club waar ik ben opgegroeid.” De aanvaller geeft aan dat hij zich goed ontwikkelt heeft de afgelopen twee jaar: ”Wij trainden twee keer per dag en speelde meer dan 40 wedstrijden in een seizoen. Ik denk dat in vergelijking met mijn eerdere jaren bij Hijs Hokij, mijn handelingssnelheid omhoog is gegaan vanwege de kleinere afmetingen van de baan in Amerika. Dat wil ik graag laten zien in De Uithof!”

Tekst gaat verder onder de foto.

Gedreven
Uiteraard is hoofdcoach Chris Eimers tevreden met de aanvallende versterking: ”Jay is een speler die ambitieus en gedreven is. Hij is een speler met een enorme groeipotentie”, vertelt Eimers. ”Hij kent de club en de verwachtingen van mij als coach. Twee jaar Amerika zullen hem hebben geholpen in zijn ontwikkeling als speler. Nu is het tijd om snel de stap te maken naar de top van de BeNe League.”

De Ruiter is de tweede versterking van Cairox Hijs Hokij. Eerder trok de Haagse club de 17-jarige Jay Huisman aan!

Start a Conversation